România a ratat șansa de a se califica pentru prima dată în istorie în semifinalele Fed Cup. Karolina Pliskova a fost coșmarul româncelor atât la simplu cât și la dublu. 

Monica Niculescu a fost învinsă duminică de Karolina Pliskova în trei seturi, scor 2-6, 6-4, 3-6, astfel că meciul de dublu a fost cel decisiv pentru a desemna învingătoarea dintre România și Cehia în Fed Cup.

După două victorii la simplu, Karolina Pliskova a intrat și la dublu alături de Barbora Strycova, unde le-au spulberat pe româncele Andreea Mitu și Raluca Olaru.

Jucătoarele române nu au avut practic nicio șansă în fața cehoaicelor. Ele nu au și-au creat nici măcar o minge de break, au făcut cinci duble greșeli și 12 erori neforțate.

Cehia, deținătoarea trofeului, are patru titluri în ultimii cinci ani în Fed Cup.

Cehia s-a calificat în semifinale, unde va înfrunta echipa Elveției (3-2 cu Germania), în timp ce România va disputa în perioada 16-17 aprilie un meci de menținere în Grupa Mondială, cu una dintre echipele care au câștigat în primul tur din Grupa Mondială II: Spania (4-0 cu Serbia), SUA sau Polonia (2-0), Canada sau Belarus (1-1), Australia sau Slovacia (2-2).

România, care își va afla adversara pe 9 februarie, când e programată tragerea la sorți, a pierdut primul său meci în Fed Cup, după o serie de șapte victorii consecutive. Ultimul eșec datează din 2013.