Păpuşa Ciuraru, în vârstă de 83 de ani, este românca rănită în atentatul terorist de vineri de la Stockholm. Românca cerşea pe stradă în momentul în care camionul a intrat în plin în mulțime.

„Oamenii ţipau în jurul meu, credeam că izbucneşte războiul. Am încercat să mă ridic şi să fug, dar o bucată mare de beton mi-a căzut pe picior. A fost un prost care conducea camionul pe Drottninggatan. A intrat in leii ăia urâţi. Nu m-a nimerit. Uite că trăiesc şi am peste 80 de ani„, a declarat românca pentru ziarul Expressen,

Păpuşa Ciuraru îşi aminteşte că după ce a fost lovită la picior a crezut că totul s-a terminat, însă două persoane au venit spre ea, una dintre ele pe bicicletă. Cele două persoane au luat-o şi au dus-o într-un hotel unde a primit îngrijiri.   „Am crezut că toţi vor trece peste mine pentru a se salva”, mai spune femeia.

După ce a fost rănită, românca a fost internată la St. St. Göran’s din Stockholm.

  „Viaţa merge înainte. Nu e altă cale. Sunt recunoscătoare pentru tot ajutorul primit. Dacă tot am avut norocul să trăiesc, o să-mi ajut şi mai mult familia”, spune Păpuşa, care dă asigurări că se va întoarce în stradă.

Păpuşa a avut 12 copii şi a încercat să supravieţuiască în timpul regimului brutal al dictatorului comunist Nicolae Ceauşescu. De câţiva ani este în Suedia pentru a-şi ajuta copiii şi nepoţii cerşind.

Papusa Ciuraru