Fabulos. Comisar-şef  Raluca Domuţa a devenit prima polițistă din România, desemnată drept cea mai bună din lume, ca urmare a activității desfășurate în Haiti.

Titlul de „International Female Police Peacekeeper 2015”, pentru rolul deosebit avut în timpul misiunii de căutare şi salvare din Haiti, i-a fost acordat româncei pe 23 august în cadrul ceremoniei organizate de International Association of Women Police – IAWP.

În cadrul festivităţii organizate în Cardiff – Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, comisarului-şef de poliţie Raluca Domuţa, din cadrul Poliției Române i-a fost recunoscut rolul deosebit avut în timpul misiunii ONU din Haiti (MINUSTAH).

Experiențele trăite în misiunea internațională într-un mediu de securitate extrem de volatil m-au făcut să înțeleg de ce bunica mea, care a trăit experiența primului război mondial, când eram copil, în fiecare seară, la sfârșitul rugăciunii spunea ”Doamne ajută-ne să ne trezim în pace!”, a declarat comisarul-şef de poliţie Raluca Domuţa.

Aceasta a fost apreciată pentru implicarea în activităţile de căutare şi salvare a sute de persoane, derulate în urma cutremurului din 2010, precum şi pentru modul în care a asigurat securitatea medicilor care acţionau în zonă pentru combaterea holerei. De asemenea, polițistul român este considerat de organizaţiile internaţionale un ofiţer de poliţie de excepţie, a cărui experienţă este valoroasă în sprijinirea procesului de pace şi stabilizare din Haiti.

Ofițerul a absolvit Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” în anul 1999, este specialist în știinte penale, psihologie judiciară și apărarea drepturilor omului. În prezent, este șef poliție regiune în cadrul Haiti – MINUSTAH și oferă sprijin de specialitate în domeniul combaterii criminalității organizate și a actelor de violență sexuală.