Sparanghelul face prima victimă în rândul românilor. Un bărbat în vârstă de 57 de ani, din România, care lucra în Germania ca culegător de sparanghel, a decedat din cauza infecţiei cu noul coronavirus, scrie Der Spiegel.

Bărbatul a fost găsită decedat în casă, în data de 11 aprilie, a confirmat și Ministerul de interne din Stuttgard.

Românul lucra la o fermă din Bad Korzingen, la sud-vest de Freiburg, unde culegea sparanghel. Înainte de deces, bărbatul ar fi prezentat câteva simptome similare unei răceli: tuse seacă și nas înfundat. După confirmarea infectării cu coronavirus, Departamentul de Sănătate al districtului Breisgau-Hochschwarzwald a luat măsuri pentru a preveni răspândirea virusului în rândul celorlalţi angajaţi.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că reprezentanţii Consulatului General la Stuttgart sunt în legătură cu membrii familiei cetăţeanului român și acordă asistență inclusiv pentru demersurile de repatriere a trupului neînsufleţit.

„Reprezentanţii Consulatului General la Stuttgart sunt în legătură cu membrii familiei cetăţeanului român decedat şi acordă asistenţă, inclusiv pentru demersurile de repatriere a trupului neînsufleţit, în limita competenţelor legale şi cu respectarea legislaţiei statului de reşedinţă„, arată MAE.

Săptămâna trecută, peste 2000 de români s-au înghesuit pe Aeroportul din Cluj Napoca pentru a pleca la muncă în Germania unde să culeagă sparanghel.