Roger Federer a cucerit duminică, pentru al doilea an consecutiv şi pentru a şasea oară în carieră, turneul de tenis de la Melbourne. Numărul doi mondial l-a învins în finala Australian Open pe croatul Marin Cilic. Este cel de-al 20-lea turneu de Grand Slam din carieră, un record absolut în tenisul masculin.

Roger Federer s-a impus în faţa lui Cilic, la capătul unui meci maraton care a durat trei ore şi 3 minute, în cinci seturi, 6-2, 6-7(5-7), 6-3, 3-6, 6-1.

Astfel că pentru al doilea an consecutiv, elveţianul se impune la Melbourne, după ce în 2017 l-a învins în finală pe Nadal.

Este pentru a şasea oară când Federer cucereşte turneul de la Australian Open, egalând astfel performanţa reuşită de sârbul Novak Djokovic.

Cu 20 de turnee de Grand Slam în carieră, Rojer Federer intră în istoria tenisului mondial ca primul tenismen care atinge această performanţă uluitoare.

Federer este acum la doar 155 de puncte de locul unu mondial, ocupat în prezent de Rafael Nadal.

De luni, croatul Marin Cilic, deţinător al unui turneu de Grand Slam la US Open, va urca de mâine le locul trei mondial, cea mai bună clasare din carieră.