Roger Federer rescrie istoria tenisului mondial. Redevine numărul unu mondial după o pauză de 5 ani!

Roger Federer reuşeşte la 36 de ani să rescrie istoria tenisului masculin. Elveţianul l-a învins vineri seară pe Robin Haase în sferturi de finală la turneul de la Rotterdam şi după o pauză de cinci ani, redevine numărul unu mondial.

Roger Federer a devenit de azi, primul jucător care la 36 de ani devine numărul unu mondial. Elveţianul l-a devansat pe Andre Agassi, care a ocupat prima poziţie a clasamentului ATP la vârsta de 33 de ani.

Elveţianul este cel mai vârstnic lider mondial din istoria tenisului masculin, după ce s-a calificat în semifinalele turneului ATP 500 de la Rotterdam.

Federer îl va detrona de luni, în mod oficial, pe Rafael Nadal, care e ţinut pe bară de accidentarea suferită la Australian Open.

Federer l-a învins vineri pe Robin Haase, scor 4-6, 6-1, 6-1, la capătul unui meci care a durat o oră şi 20 de minute de joc.

Iar performanţele nu se opresc aici pentru elveţian. Federer îşi poate îmbunătăţi de asemenea recordul pentru cele mai multe săptămâni petrecute în fotoliul de lider, 302, record all-time.