Rochii de seară – 5 reguli obligatorii pentru o alegere perfectă

Atunci când vrei să strălucești, să impresionezi și să atragi privirile tuturor la orice eveniment, o rochie de seară elegantă este cea mai bună opțiune. La prima vedere ți se va părea complicat să alegi un singur produs din gama atât de variată de rochii de seară disponibile pe piață.

Pentru a te ajuta în acest sens îți oferim cele 5 reguli de bază de care trebuie să ții cont obligatoriu, pentru a arăta spectaculos în ținuta aleasă.

Alege rochii de seară realizate din materiale de calitate

Multe femei fac greșeala de a cumpăra rochii din materiale scumpe, pretențioase la purtare și adesea inconfortabile. Total eronat! Dacă nu te vei simți bine în rochia de seară pe care plătești uneori o mică avere, de ce să mai investești?

Ține cont de calitatea materialului, probează rochia și ai în vedere și faptul că va trebui să o porți timp de câteva ore. Alege materiale ușoare, fluide, care se adaptează după forma corpului tău și care te avantajează. Cine își dorește să cumpere o ținută pe care să o poarte o singură dată? Așadar, atunci când alegi rochii de seara, verifică atent calitatea materialului.

Atenție la forma și design-ul rochiilor de seară

Va trebui să fii foarte exigentă cu modelul de rochie pe care urmează să îl porți la un eveniment deosebit. Asigură-te că mărimea aleasă este corespunzătoare, că rochia nu face cute în zona taliei sau în spate, că nu este prea strâmtă și – cel mai important – că se potrivește perfect siluetei tale.

Lungimea rochiei este un alt element important: o rochie de seară lungă avantajează orice tip de siluetă, iar dacă ești norocoasa posesoare a unei siluete de invidiat, poți alege și rochii de seară mini.

La ce tip de eveniment vei participa?

rochie-de-seara-dy-fashion_1În funcție de răspunsul la această întrebare va trebui să îți alegi și rochia. Dacă trebuie să mergi la o nuntă sau la un botez, orientează-te către o rochie cu detalii elaborate, realmente prețioasă. Pentru un cocktail sau un party nu vei da greș dacă vei alege o rochie de seară elegantă cu influențe casual, care se va adapta ușor oricărui context. În cazul în care vei participa la un eveniment cultural, la un spectacol de teatru, operă sau balet, mizează pe o rochie de seară neagră – cu siguranță nu vei greși!

Culoarea rochiei de seară

Din acest punct de vedere poți jongla și poți alege orice ți se potrivește. Dacă vrei să impresionezi prin nuanțe, alege rochii de seară în culori tari, extravagante. În cazul în care preferi un stil mai clasic, alege tonurile pastelate, nuanțele nude sau rochii în mixuri de culori calde. Nu uita să alegi și acele culori care te avantajeaza și din punct de vedere al tenului, a culorii ochilor și a părului.

Prețul rochiei de seară

Nu în ultimul rând, ține cont și de aspectul financiar. Sigur nu îți dorești să investești în rochii de seară pe care le vei purta o singură dată, după cum menționam și inițial. De asemenea, află că eleganța și rafinamentul unei rochii nu sunt date doar de preț – trebuie să ții cont și de calitatea materialului, de design și de toate elementele precizate anterior.

Dacă vei avea în vedere toate aspectele de mai sus, cu siguranță alegerea pe care o vei face te va ajuta să strălucești la orice eveniment. Nu știi unde poți găsi o rochie de seară care să îndeplinească toate aceste criterii? Îți oferim o recomandare: vizitează site-ul dyfashion.ro. Succes la cumpărături!