Roberto Avram a cucerit duminică, 15 aprilie, turneul RTP Tenis Cup 2018, competiţie din cadrul circuitului Romanian Tenis Premium, destinată jucătorilor amatori de tenis de câmp. Roberto Avram l-a învins în finala RTP 50 pe Doru Băloi.

După două finale RTP 50 pierdute în faţa lui Laurenţiu Ionescu, Roberto Avram a reuşit să o câştige pe cea de-a treia.

Deşi a pierdut primul set cu 6-10, Roberto Avram a reuşit să câştige setul doi cu 10-4 şi să împingă soarta finalei în setul decisiv.

Setul al treilea a fost extrem de strâns şi s-a încheiat cu victoria lui Roberto Avram, scor 10-8. După cinci meciuri jucate în 6 ore, Roberto Avram a plecat acasă cu trofeul RTP Tenis CUp 2018, 50 de puncte RTP, un premiu de 200 lei şi cu o sticlă de coniac de la Alexandrion.

Graţie celor 50 de puncte RTP cucerite, Roberto Avram urcă pe locul doi în clasamentul de simplu masculin al RTP, la doar 20 de puncte distanţă de liderul RTP, Laurenţiu Ionescu.

Finalistul, Doru Băloi, a primit trofeul pentru locul doi, 30 de puncte RTP, un premiu de 150 lei şi o sticlă de vin marca Domeniile Sâmbureşti.

RTP îşi cere scuze jucătorilor pentru neplăcerile cauzate de clubul care a găzduit competiţia. Din cauza acestor probleme, semifinalele şi finala s-au disputat în altă bază sportivă din Capitală ceea ce a presupus deplasarea semifinaliştilor la noile terenuri.

RTP a decis să nu mai desfăşoare nicio competiţie la Tenis Club AMG, ca urmare a problemelor create de conducerea clublului, probleme care au perturbat buna desfăşurare a turneului.

Romanian Tenis Premium este singurul circuit destinat jucătorilor amatori de tenis din România, unde toţi participanţii primesc premii din partea RTP.

Parcurs Roberto Avram – RTP 50 – 15 aprilie 2018:
Primul tur: Roberto Avram – Alin Anghel – 4-1, 4-3
Optimi finală: Roberto Avram – Silvian Miu – 2-2, ret Silvian Miu
Sfert finală: Roberto Avram – Valentin Cătălin Dincă – 4-10, 2-10, ret Dincă
Semifinale: Roberto Avram – Adrian Căruceriu – 6-10, 10-8, 10-6
Finală: Roberto Avram – Doru Băloi: 6-10,  10-4,10-8

doru baloi - roberto avram