Sistemul medical românesc este în comă de foarte mulți ani de zile, însă nimănui pare să nu-i pese. Un grup de tineri români vor să resusciteze sistemul medical românesc printr-un pachet de măsuri legislative, organizatorice, medicale și administrative, menite să reanime sănătatea românilor.

Avem cei mai buni medici din Europa, am ajuns cei mai mari exportatori de cadre medicale în toată lumea, iar la noi în spitale e jale. E durere, neputință, suferință și multă, multă nepăsare.

Sistemul medical românesc este un paradox mondial. Producem medici și asistente, bine pregătiți, îi plătim prost, aparatură modernă nu prea există, pacienții mor cu zile în spitale, iar multe firme fac afaceri de milioane pe spinarea lor.

Zilnic ni se spune că nu sunt bani pentru sănătate, dar tot zilnic aflăm de frauda din sistem, de contractele de milioane de euro date cu dedicație.

Medicii spun că au salarii mici, dar dacă mergi și vezi ce mașini, case și bunuri dețin mare parte din ei, te crucești. Cu salariul de la stat clar că nu au reușit să își ia toate acele bunuri. Însă nimeni nu verifică până la capăt. Cu toții știm că PLICUL deschide inima oricărui medic. Cu toții știm că se dă, se cere și se ia șpagă la greu în sistemul medical românesc, căci altfel se pare că ”nu se poate”.

Managementul defectuos, achiziția de medicamente și aparatură la prețuri exorbitante care diferă de la un spital la altul, neraportarea infecțiilor intraspitalicești, lipsa prevenției, frauda din sistemul medical, sunt principalele probleme care au pus pe butuci sistemul medical românesc de stat.

Și lucrurile nu par să se repare de la sine, prea curând întrucât nu există niciun interes din partea statului să corecteze aceste lucruri. Motivul? Sistemul medical de stat trebuie terminat pentru a face loc sistemului privat de sănătate care câștigă tot mai mult teren în România.

Toate aceste probleme se pot rezolva rapid, dacă există voință. Tinerii din Noua Românie vin cu un pachet de măsuri menite să resusciteze sistemul medical românesc.

Depolitizarea sistemului medical, achiziția centralizată de medicamente și aparatură la nivelul Ministerului Sănătății, majorarea salariilor personalului medical, programe naționale de prevenție, sunt principalele măsuri pe care Noua Românie dorește să le pună în practică.

În plus, Noua Românie dorește modificarea legii sănătății astfel încât să se reorganizeze sistemul medical pe paliere de competențe medicale.

Dispensare la nivel de comune, unde se asigură permanența medicală minim 12 ore pe zi.

Spitale la standarde europene cu Unitate de Primiri Urgențe și capacitate de internare de minim 25 de paturi, în fiecare oraș.

Centre medicale universitare dezvoltate la nivel occidental în zece orașe din țară. Educație sanitară în școli, campanii naționale de informare a populației privind măsurile de prevenție.

Stimulări salariale pentru medicii cu cei mai puțini bolnavi asigurați arondați;

Screening de masă gratuit pentru gravide și pentru boli cronice precum diabet, cancer, tuberculoză;

Educație sanitară de dispensarizare și prevenție per pacient arondat, cu posibilități de disciplinare prin sancțiuni asupra asiguraților;

Stimularea înființării centrelor medicale de provincie (sate, comune) prin pachete preferențiale de susținere financiară.

Simplificarea procedurilor de deschidere și funcționare pentru cabinetele medicale de specialitate

Rețea de spitale sustenabilă, raportată geografic la teritoriul țării;

Stimularea prin direcționare de fonduri către centre noi de cercetare și redeschiderea centrelor cu tradiție ( Ana Aslan, Cantacuzino )

Casă unică de asigurări de sănătate, colectarea contribuțiilor de sănătate direct și unic la CNAS.

Informatizarea reală și susținută a sistemului medical și a bazei de asigurați.

Eliminarea subvențiilor financiare acordate centrelor medicale private.

Controlul strict al calității actului medical, gestionarea corectă a fenomenului malpraxis, permeabilizarea accesului Asociațiilor de Pacienți în controlul actului medical.

Susține Noua Românie pentru a reuși reformarea sistemului medical românesc. Înscrie-te în Partidul Noua Românie, completând AICI formularul online.

Află mai multe despre Noua Românie citind Statutul și Programul Politic pe site-ul oficial www.partidulnouaromanie.ro.

Urmărește pe facebook activitatea zilnică a Noua Românie.