Revoltător | Poliţistul care a supulberat două copile pe trecerea de pietoni, a verificat dacă una din ele e moartă, împingând-o cu piciorul

Gest şocant făcut de poliţistul de la Secţia 5 care în urmă cu două zile, a spulberat cu maşina pe care o conducea, două fetiţe care traversau strada. După ce le-a lovit, poliţistul s-a dat jos din maşină şi în timp ce vorbea la telefon, verifica cu piciorul, dacă una din fetiţe este moartă.

O femeie spune că a văzut cum poliţistul care se afla la volanul autospecialei s-a dat jos din maşină şi a mers să vadă în ce stare era una dintre fetiţe.

Potrivit martorului, poliţistul ar fi împins cu piciorul trupul fetiţei. Declaraţiile femeii au fost confirmate de o fotografie publicată de Libertatea, în care se vede cum agentul stă în picioare deasupra copilei întinse pe asfalt. În zona trunchiului fetiței se află pantoful polițistului, iar vârful e lipit de geaca fetei de 11 ani care a decedat la spital iar cea de-a doua este în stare gravă la spital.

Reprezentanţii ONG-ului ”Luptăm pentru România” au postat pe pagina de Facebook a organizaţiei un mesaj în care susţin că poliţistul aflat la volanul maşinii nu se afla în misiune.

”Conform martorilor, poliţistul care era singur în maşină a fost luat de la locul accidentului de către o maşina tip SUV, nicidecum cu autospeciala Poliţiei. Ba mai mult, maşina condusă de poliţistul criminal NU ERA IN MISIUNE, neavând semnalele acustice sau luminoase în funcţiune, acestea fiind pornite abia după accident. Viteza autospecialei condusa de criminal era atât de mare, încât maşina s-a oprit la peste 50 de metri de locul impactului”, au scris reprezentanţii ONG-ului pe reţeaua de socializare.

Poliţistul are 27 de ani și lucra în Poliţia Română din anul 2017. Acesta că avea permis de conducere eliberat de autoritățile din Marea Britanie.

Poliţistul nu s-ar fi aflat în misiune, dar avea semnelele luminoase aprinse, dar nu și cele sonore.

Martorii spun că politistii au pornit girofarul după accident și au încercat să îi atace pe agenții care se ascundeau de frică. Politistii au fost salvati de trupele speciale, care i-au pazit cât timp s-au făcut cercetările la fața locului.

Am fost martoră când au scos polițistul, l-au ascuns după cazane și i-au dat o geacă și l-au ascuns în spate”, a povestit ruda uneia dintre fetițe.

Premierul Ciucă a intervenit în acest caz și a cerut ca ancheta să arate exact cine sunt vinovații, iar medicii să se ocupe exemplar de fetita care a scapat cu viata.

Am aflat cu tristețe despre tragicul accident rutier în care o fetiță și-a pierdut viața, astăzi, în București, după ce a fost lovită de o mașină a Poliției. Sunt consternat de moartea violentă a copilei și transmit condoleanțe familiei îndoliate. Am vorbit cu ministrul Sănătății și am încredere că medicii vor face tot ce e necesar pentru îngrijirea, în cele mai bune condiții, a celei de a doua fetițe, despre care am primit asigurări că este în afara oricărui pericol. I-am cerut ministrului de Interne să se asigure că ancheta privind stabilirea responsabilității se derulează rapid. Cei care reprezintă o autoritate publică, mai ales când poartă uniformă, sunt primii datori să protejeze cetățenii și să se asigure de respectarea legii”, a spus Nicoale Ciucă, pe pagina sa de Facebook.

Polițistul care a provocat tragedia e anchetat pentru ucidere și vătămare corporală din culpă.