Hoţii de lemne nu iau pauză nici în timpul pandemiei de coronavirus. Exasperaţi de faptul că rămân fără păduri, sătenii din comuna Poienile de Sub Munte, din judeţul Maramureş, au ieşit în stradă şi au oprit un transport ilegal de lemne.

Sătenii au ieșit în stradă în zona Luhei de Jos, un cătun care aparține de comuna Poienile de Sub Munte, județul Maramureș. Oamenii au blocat un camion care transporta bușteni aduși de pe munte, bănuind că lemnul este furat. La fața locului au intervenit trei echipaje ale Poliției, scrie baiamare24.ro.

Spiritele s-au calmat când polițiștii au aflat că spusele oamenilor sunt adevărate și că pentru lemnul transportat șoferul nu avea niciun document de proveniență sau transport.

„Ieri după-amiază, în jurul orei 18.30, în timp ce acţionau în zona Luhei de pe raza localităţii Poienile de sub Munte, poliţiştii au oprit pentru verificări un autoturism cu care se transporta material lemnos. Bărbatul care transporta lemnul nu a putut prezenta documentele legale de provenienţă, motiv pentru care poliţiştii au dispus confiscarea şi predarea în custodia Ocolului Silvic a celor aproape 6 mc lemn de fag. Întrucât există suspiciuni că lemnul ar fi fost tăiat ilegal, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Leordina continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a stării de fapt, urmând a fi dispuse măsuri legale în funcţie de cele constatate„, transmite IJP Maramureş.