Simona Halep scapă de o mare rivală. Maria Şharapova, fostă locul 1 mondial şi deţinătoare a inci titluri de Mare Slam, se retrage din tenis la vârsta de 32 de ani.

Inevitabilul s-a produs. După suspendarea de 15 luni pentru dopaj cu meldonium, accidentările şi rezultatele tot mai slabe din ultimul timp, au determinat-o pe Maria Şharapova să se retragă din circuit.

Anunţul a fost făcut de rusoaică într-o scrisoare publicată pe site-ul revistei Vogue.

„Privind în urmă, realizez că tenisul a fost muntele meu. Un drum plin de urcuşuri şi coborâşuri, însă peisajele din vârf au fost incredibile. După 28 de ani şi cinci titluri de Mare Şlem, totuşi, sunt gata să escaladez un nou munte, să concurez pe un teren diferit. Între timp, sunt câteva lucruri simple pe care le aştept cu adevărat: un sentiment de linişte alături de familia mea. Să zăbovim la o ceaşcă de cafea dimineaţa, să evadăm neaşteptat în weekend-uri, să am antrenamente la alegere. Tenisul mi-a arătat lumea şi din ce sunt făcută. Este modul în care m-am testat şi prin care mi-am măsurat creşterea. Indiferent ce voi face în viitor, sau care va fi următorul meu munte, voi lupta în continuare. Voi escalada în continuare. Voi creşte în continuare„, a declarat Maria Șharapova, potrivit vogue.com.

Maria Şarapova a început să joace tenis de la vârsta de patru ani. A devenit jucătoare profesionistă în 2001, iar în 2005 a urcat pe primul loc mondial.

Rusoaica şi-a trecut în palmares cinci titluri de Mare Şlem, pe toate suprafeţele: Australian Open (2008), Roland Garros (2012, 2014), Wimbledon (2004) şi US Open (2006).

În anul 2004, ea a învins-o pe Serena Williams, câștigând astfel la vârsta de 17 ani titlul de la Wimbledon. Doi ani mai târziu, ea a înfrânt-o pe Justine Henin în finala de la U.S. OPEN.

În 2014 a câştigat titlul de la Roland Garros după ce a învins-o pe Simona Halep, scor 6-4, 6-7, 6-4.

Sharapova a jucat ultimul meci în circuitul WTA a avut loc în ianuarie, în primul tur de la Australian Open, când a fost eliminată de croata Donna Vekic.