Crucea Roșie Română a înființat o rețea de suport pentru femeile victime ale violenței domestice din România pentru creșterea rezilienței femeilor victime ale violenței domestice.  

Începând din luna ianuarie a acestui an, Crucea Roșie Română în parteneriat cu Societățile Naționale de Cruce Roșie din Danemarca, Ungaria și Bulgaria desfășoară proiectul ”Dezvoltarea rezilienței femeilor victime ale violenței domestice”. Acesta se adresează femeilor care au reușit să iasă din relații violente și se confruntă cu noi provocări emoționale, sociale şi profesionale.

În cadrul proiectului, Crucea Roșie Română a înființat un mediu securizant în care femeile victime ale violenței domestice primesc suportul psiho-emoțional necesar în identificarea unor noi oportunități pentru o viaţă mai bună. Totodată, femeile și copiii sunt implicați în activități sociale și recreative, excursii, spectacole, cafenele sociale și beneficiază de informații utile cu privire la dezvoltarea personală, educație parentală, nutriție, sănătate etc.

Rețeaua de suport este formată din voluntari de Cruce Roșie din comunitate și experți ai  Fundației Sensiblu care oferă suport, coordonare și supervizarea voluntarelor implicate în activitățile proiectului. Toți voluntarii participanți în proiect au fost instruiți de experți ai Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie și de experți ai Fundației Sensiblu.