50 de profesori din Republica Moldova participă în perioada 6-8 septembrie la o nouă ediție a Scolii de Cultură și Afirmare Românească, desfășurată de Platforma Unionistă Acțiunea 2012 la Constanța.

Întâlniri cu autoritățile constănțene și cu reprezentanți ai Institutului Cultural Român, participarea la ateliere de lucru despre scrierea de proiecte, activismul civic și puterea sondajelor de opinie, vizionare de film și vizitarea unor atracții turistice din zona Dobrogei sunt câteva dintre activitățile incluse în programul destinat profesorilor din Republica Moldova.

,,Cadrele didactice din stânga Prutului reprezintă acea categorie specială de oameni cărora le-a fost încredințată misiunea formării generațiilor tinere, în mod organizat și responsabil, și a transmiterii valorilor culturale și idealurilor naționale respectate și promovate de generațiile trecute. Datorită acestor profesori, elevii pot interpreta corect evenimentele la care participă și se pot implica activ în mersul istoriei. Aici, la Constanța, le mulțumim pentru rolul pe care și-l asumă și care îi ghidează în toate îndeletnicirile”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Alți 50 de profesori din stânga Prutului se află în intervalul 4-7 septembrie la ediția de la Cernica, București și Ploiești a Școlii de Cultură și Afirmare Românească. Şcoala de Cultură şi Afirmare Românească are în vedere pregătirea, stimularea şi valorificarea potenţialului etnicilor români din Republica Moldova prin prezentarea unor modele româneşti autentice, susţinerea unor prelegeri de istorie, etnologie, folclor, management cultural şi de proiect, de dezvoltare personală şi profesională, precum şi prin desfăşurarea unor activităţi aplicative.

Cei 50 de profesori vor vizita în zilele de 4-6 septembrie Parlamentul României și muzeele din Capitală. De asemenea, vor participa la dezbateri și ateliere de lucru alături de colegi de la București. Luni, 7 septembrie, aceștia vor avea ocazia să se familiarizeze cu una dintre cele mai renumite regiuni turistice din Munții Carpați, Valea Prahovei.

Şcoala de Cultură şi Afirmare Românească are în vedere pregătirea, stimularea şi valorificarea potenţialului etnicilor români din Republica Moldova prin prezentarea unor modele româneşti autentice, susţinerea unor prelegeri de istorie, etnologie, folclor, management cultural şi de proiect, de dezvoltare personală şi profesională, precum şi prin desfăşurarea unor activităţi aplicative.