Parlamentul Republicii Moldova a aprobat miercuri noul Guvernul ţării condus de Pavel Filip.

Parlamentul de la Chișinău a validat echipa guvernamentală propusă de premierul desemnat Pavel Filip. În favoarea noului cabinet de miniștri au votat 57 de parlamentari.

‘Mulțumesc colegilor din Partidul Democrat pentru susținere. Mulțumesc colegilor din Partidul Liberal și grupurilor create. Voi face eforturi pentru a menține un dialog constructiv cu cei din noua majoritate, dar și cu deputații din opoziție. Nu în ultimul, rând mulțumesc reprezentanților corpului diplomatic acreditat la Chișinău’, a declarat Pavel Filip.

Potrivit Constituției Republicii Moldova, șeful statului urmează să numească noul executiv. Ulterior, în cel mult trei zile, membrii cabinetului de miniștri vor depune jurământul de credință în fața președintelui țării, iar din acel moment noul executiv își începe activitatea oficial.

Liderul partidului Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a îndemnat mulțimea adunată în jurul parlamentului să înconjoare clădirea. Mulțimea scandează ‘Rușine’, ‘Trădători’ și cere anularea votului.

Pavel Filip, ministrul în exercițiu al tehnologiei informației și comunicațiilor, a fost desemnat de către președintele Nicolae Timofti drept candidat la funcția de premier la 15 ianuarie. El este susținut de o majoritate parlamentară formată din deputații democrați, cei liberali, foștii deputați comuniști și un grup de parlamentari liberal-democrați.