Republica Moldova a produs sâmbătă seară, o surpriză de proporţii în finala Eurovision de la Kiev. Moldovenii au fost la un pas de a câştiga concursul. Au fost pe locul trei la televoting şi pe locul şapte la juriile naţionale.

Finala Eurovison 2017 de la Kiev, câştigată de Portugalia, a produs surprize total neaşteptate.

Dacă reprezentantul Bulgariei era favorit la câştigarea Eurovision, iar Italia era dată ca şi câştigătoare, lucruile au stat total diferit în finală.

În mod total neaşteptat, reprezentanţii Republicii Moldova, Sunstroke Project cu piesa Hey Mamma, au cucerit europenii. Calificaţi în finală după participarea în semifinala din 9 mai, moldovenii au avut un show pe placul europenilor.

În urma votului dat de juriile naţionale, Moldova s-a clasat pe locul 7 cu 110 puncte. Însă la televoting, a venit mega lovitura. Au fost pe locul trei în preferinţele europenilor.

În final, Republica Moldova s-a clasat pe locul trei, Bulgaria pe doi, Portugalia a cucerit concursul iar România s-a clasat pe poziţia a şaptea.

Sunstroke Project a mai reprezentat Republica Moldova la Eurovision în anul 2010, alături de Olia Tira, cu piesa Run Away.

Juriul naţional din Republica Moldova a acordat României punctajul maxim, 12 puncte, în timp ce juriul de la Bucureşti, în mod total ilogic, au acordat piesei din Moldova doar 8 puncte iar maxiumul de punctaj a mers la Olanda.