O invenție destul de practică și folosită în cea mai mare parte a locuințelor din societatea de astăzi o reprezintă ferestrele și ușile termopan PVC. Pe piața din România s-au lansat de-a lungul timpului diverse companii specializate pe realizarea acestora, fiecare dintre acestea furnizând articole de calitate mai bună sau mai puțin bună.

Pentru că cererile sunt destul de mari, iar unele companii le fac față cu greu, sau pur și simplu din cauză că nu se acordă atenția cuvenită, nu toate ușile și ferestrele termopan care se instalează funcționează în mod corespunzător.

Reparații Termopane PVC este o companie ce activează de peste 15 ani în țară, care se ocupă cu repararea și întreținerea acestui tip de articole, dar și cu furnizarea diverselor accesorii precum plasele pentru țânțari.

            Despre reglajele termopane și alte servicii aferente

Din cauza faptului că nu toate firmele care furnizează acest tip de servicii garantează profesionalism și experiență sau din cauza altor factori externi, oricând pot apărea probleme legate de modul de funcționare al termopanelor, dar și de aspectul acestora.

Pe site-ul www.reparatiitermopanepvc.ro, sunt puse la dispoziția oricui are nevoie diverse servicii ce implică reparațiile și întreținerea ferestrelor și ușilor termopan. Atât cei care doresc să beneficieze de un ajutor de calitate, cât și cei care caută anumite informații privitoare la aceste sisteme este așteptat pe această pagină web.

Se întâmplă deseori să apară nereguli legate de acestea, de aceea se recomandă apelarea la o companie specializată pe acest tip de probleme. Principalele servicii pe care le oferă firma se referă la: repararea diferitelor greșeli legate de aspect, reglaje termopane, fixarea corespunzătoare a acestora și multe altele.

Defecțiuni precum închiderea nepotrivită, infiltrații ale apei prin balamale, piedicile care apar atunci cand se dorește închiderea ferestrei și a ușii sau rabatarea acestora, precum și faptul că se creează curent prin partea dintre deschidere și ramă, se pot rezolva în mod profesional dacă echipa care se ocupă cu așa ceva deține instrumentele și experiența necesară.

În cazul în care cel care întâmpină oricare dintre aceste nereguli vrea să le rezolve pe cont propriu, în continuare urmează câteva sfaturi utile, ce îl vor ajuta să facă o treabă bună:

  • mai întâi trebuie precizat faptul că toate ferestrele și ușile care sunt realizate din materiale de termopan PVC calitative prezintă o rezistență crescută, nu se deformează în timp și își păstrează caracteristicile pentru o perioadă îndelungată. Comparativ cu cele din lemn, acestea nu necesită intervenția atât de frecventă a unui tehnician.
  • În cazul termopanelor PVC, tehnicianul care poate să rezolve eventualele mici defecțiuni ce survin inevitabil poate fi chiar proprietarul sau, dacă acesta consideră că nu deține sculele necesare și nici abilitatea de a face ceea ce trebuie, poate apela la o companie specializată în reparații și întreținere.
  • reglarea termopanelor se poate face și fără un ajutorul unui specialist sau, dacă prezența acestuia este necesară, firma Reparații Termopane PVC stă oricând la dispoziție cu toate tipuri de servicii necesare. În primul rând trebuie să se verifice dacă deschiderea, sau cerceveaua cum se mai spune, etanșeizează pe toc.

Mai apoi, se recomandă introducerea unei coli de hârtie între toc și deschidere. După ce se închide mânerul, trebuie scoasă hârtia. Dacă în timpul realizării acestei proceduri nu se întâmpină niciun fel de rezistență, se trece la următorul pas care constă în strângerea cu un patent a bulbilor ce se află pe rama de deschidere. În funcție de tipul feroneriei, se va utiliza un imbus de 4 sau imbus cu cap torx.

  • Se va efectua un reglaj pe presiune sau adâncime. Până în momentul în care se va întâmpina o rezistență ușoară atunci când se acționează cremonul, se repetă procedura destinată poziționării corespunzătoare a bulbilor.
  • Una dintre problemele întâlnite cel mai frecvent la ferestrele PVC este legată de producerea curentului, de pătrunderea aerului pe lângă balama. Tipul de reglaj menționat anterior are menirea de a nu mai permite vântului, curenților de aer și infiltrațiilor de apă să pătrundă printre deschidere și tocul ferestrelor.

O foarte mare parte a celor care produc articole termopan omit să prevadă ferestrele cu închidere suplimentară pe suprafața tuturor celor 4 canate, din ambiția oarbă de a cheltui cât mai puțini bani și de a produce cât mai mulți.

Fiecare poate solicita introducerea închiderilor suplimentare în sistem atunci când se hotărăște să apeleze la serviciile unui anumit producător de feronerie. În cazul în care nu s-a știut despre acest aspect în momentul achiziționării ferestrei, Reparații Termopane PVC poate veni oricui în ajutor păstrând feroneria care exista deja, sau, în cazuri mai complicate, înlocuind-o  total.

Proceduri indicate in cazul ușilor și ferestrelor termopan lăsate

            Din cauza calării necorespunzătoare a sticlei sau a greutății, devine imposibilă păstrarea unui unghi de 90o , realizată de rame, pe partea în care este instalat mânerul. În acest fel, se creează o piedică la nivel de canat atât la deschidere, cât și la închidere.

Se observă de foarte multe ori o pantă la închiderea ferestrelor. Aceasta se datorează  faptului că deschiderile se lasă mai mult decât ar trebui. În cazul în care toleranțele sunt foarte mari și si panta ajunge până la 1 cm, nu mai este la fel de eficientă reglarea balamalelor.

Numai dacă se recurge la calarea sticlei se poate efectua reglarea, aceasta fiind de fapt cea mai eficientă și indicată metodă. Pentru că în realizarea acestui lucru se pot întâmpla accidente de muncă, Reparații Termopane PVC recomandă apelarea la un ajutor specializat în astfel de procedee.

            Cum se face reglajul ferestrelor termopan duble?

            În cazul în care locuința este dotată cu ferestre duble de termopan (1 canat oscilobatant și unul pentru deschiderea normală), ambele având posibilitatea de a fi deschise, maniera de rezolvare este diferită decât a celor simple. Metoda de remediere a acestui fel de probleme de etanșeitate a fost descoperită destul de târziu, când un număr mare de proprietari se confruntau cu aceasta. Dacă la început serviciile de feronerie nu erau dezvoltate într-o foarte mare măsură, acum procedeul de realizare al acestora s-a eficientizat.

Înainte prinderea se realiza numai în două puncte, acum însă, în urma unor sesizări, s-a actualizat modalitatea de realizare a ferestrelor duble. Cu toate acestea, nu se mai pot face modificări ulterioare, de aceea manevra trebuie efectuată în faza de instalare inițială.

În mod normal, atunci când ferestrele se află în producție, găurirea profilurilor pentru cremon se realizează de la jumătatea ferestrei în jos, în conformitate cu tipul de feronerie. În cazul realizării procedeului anterior instalării, primele găuri vor rămâne vizibile.

Pentru a nu decalibra feroneria atunci când niciuna dintre variante nu oferă rezultate satisfăcătoare, se recomandă înlocuirea garniturii respective cu una de dimensiuni mai groase.

Atât pentru acest tip de reglaje, cât și pentru cel al ferestrelor PVC în plan orizontal sau a celor care se închid și se deschid singure, compania Reparații Termopane PVC oferă cele mai bune soluții pentru rezolvarea eficientă a defecțiunilor.

Toate serviciile și produsele pe care le furnizează această firmă sunt prezentate într-un mod mai detaliat pe site-ul www.reparatiitermopanepvc.ro. Cei care doresc să aibă parte de o lucrare de calitate superioară, la un preț accesibil, pot accesa cu încredere pagina web a companiei, pe care va găsi toate informațiile ce prezintă interes vizavi de ferestrele și ușile termopan.