Renovarea casei. De ce poate fi un bun prilej pentru refacerea relației de cuplu

De multe ori când relația nu merge chiar așa cum ți-ai dori, simți nevoia unui restart. A unui început proaspăt sau a unui element extern care să vă readucă la sentimente mai bune.

Și nu te înșeli. Ceea ce tu îți dorești este acel sentiment de noutate. Similar cu cel pe care l-ai nutrit atunci când v-ați cunoscut. Îl mai poți avea chiar și într-o relație erodată de trecerea timpului?

Noi așa credem. Iar, din acest punct de vedere, o activitate care ar părea extenuantă te-ar putea ajuta mai mult decât te-ai putea aștepta.

Renovarea casei. De ce să o faci și cum îți poate salva relația

Ai mai trecut printr-o renovare împreună cu partenerul tău? Încearcă să te gândești cum a fost, să îți aduci aminte cum te-ai simțit când ai știut că sunteți pregătiți să vă mutați împreună. Nu-i așa că a trebuit să colaborați? Să vă imaginați împreună cum va arăta căminul mult visat?

Ați participat la alegerea mobilierului și ați pus cap la cap toate ideile pe care le aveați pentru accesorizarea spațiului de la interior. Cu siguranță v-ați mai și certat. E normal ca acest lucru să se întâmple. Însă, cum v-ați simțit la sfârșit când ați văzut rezultatul final? Nu-i așa că erați împliniți? Mai dornici ca niciodată să începeți o viață împreună?

Da, acelea au fost momentele bune din viața voastră. Când relația mergea bine, indiferent de greutățile de care vă loveați. Însă, între timp, relația de cuplu s-a mai erodat. A intervenit obișnuința și rutina. Și simți că dacă nu se întâmplă ceva, s-ar putea ca totul să se termine între voi.

Ei bine, de ce să nu treceți, din nou, prin toate etapele descrise mai sus?

Cum găsești motive pentru a renova casa?

Desigur, nu te poți muta ori de câte ori ceva nu merge bine în relația ta. Dar, un mic refresh al casei tale poate avea loc oricând.

Poți să schimbi culoarea pereților, să aduci mici îmbunătățiri la interior, să schimbi un pat sau design-ul unei camere. Toate aceste activități vă vor apropia. Veți colabora, veți schimba idei și vă veți simți ca și cum luați totul de la început.

O să fie o oportunitate inedită prin care vă redescoperți în mod indirect. Da, poate obositor să treceți printr-o renovare. Va fi cu siguranță și costisitor. Însă, la finalul ei veți fi mai fericiți și mai energici. Doritori să vă implicați atât în ceea ce privește modernizarea căminului dar și în rezolvarea problemelor de cuplu. Pentru că veți realiza că familia este cel mai important lucru pe care l-ați realizat. Și, cel de lângă voi este, poate, printre puținele persoane care se gândește la un viitor comun. În plus, va fi un test atunci când te întrebi cum îți dai seama dacă încă te iubește.

Alte surse prin care puteți revigora o relație erodată

Încercați să faceți ceva ieșit din comun. Ceva care să vă scoată din rutină. Plecați câteva zile într-o vacanță neplanificată. Ieșiți la o întâlnire mai atipică, mergeți la teatru, la film sau ieșiți zilnic la plimbare, în parc.

Stați de vorbă și faceți tot posibilul pentru a afla cât mai multe despre persoana de lângă voi. Chiar dacă sunteți într-o relație de lungă durată o să vedeți cât de multe lucruri noi s-au întâmplat chiar sub ochii voștri.