Reguli importante de igienă

Igiena este foarte importantă pentru fiecare dintre noi, deoarece aceasta asigură buna funcţionare a organismului, dar şi sănătatea acestuia. Tocmai acesta este motivul pentru care fiecare persoană trebuie să respecte anumite standarde şi principii care vizează igiena. Atunci când vorbim despre igiena personală ne referim la grija de sine în fiecare zi.

Cu cât igiena este făcută corespunzător, cu atât vizitele la medic sunt mai rare. În continuare vom prezenta câteva principii ale igienei de care orice persoană trebuie să ţină cont:

În primul rând trebuie să ştii că în fiecare zi trebuie să îţi speli corpul cu apă caldă şi cu săpun. După fiecare duş trebuie să îmbraci haine cât mai curate şi să pui hainele folosite la spălat. Este foarte important ca hainele pe care le porţi să fie curate. Specialiştii recomandă duşul înainte de somn deoarece asigură o odihnă liniştită.

O altă regulă foarte importantă pe care am auzit-o încă de când eram copii este să ne spălăm cât mai des pe mâini. Ei bine, multe persoane nu realizează la ce riscuri se expun dacă nu fac acest lucru în mod frecvent. Se recomandă spălarea pe mâini cu apă şi săpun şi mai apoi uscarea mâinilor folosind un uscator de maini. Spălatul pe mâini trebuie să fie frecvent mai ales după ce aţi fost la cumpărături, după ce aţi pus mâna pe un animal, după ce aţi fost la toaletă, după ce aţi folosit o batistă pentru nas, v-aţi încălţat, aţi dus gunoiul sau v-aţi pieptănat. Astfel, vei reuşi să întreţii o igienă personală la un nivel înalt.

Un alt lucru foarte important care menţine igiena personală la standarde înalte este spălatul pe dinţi dimineaţa, seara şi după fiecare masă. Dacă va doriţi să aveţi o dantură sănătoasă va trebui să faceţi aceste lucruri. În plus, în mod regulat trebuie să aveţi vizite la medicul stomatolog.

Fructele şi legumele trebuie să fie foarte bine curăţate înainte să ajungă pe masă. Din fructele şi din legumele nespălate se pot lua destul de mulţi microbi care ajung ulterior să vă afecteze sănătatea.

Tot de igienă ţine şi faptul că dormitorul trebuie să fie aerisit în fiecare dimineaţă, indiferent de temperatura de afară. Se întâmplă de foarte multe ori ca oamenii să nu aerisească pentru că temperatura dimineaţa este destul de scăzută. Ei bine, această atitudine este cât se poate de greşită.

Respectând aceste reguli de igienă, vă asiguraţi că aveţi un organism sănătos şi curat.