Regina Elisabeta a II-a a Regatului Marii Britanii și al Irlandei de Nord, este la șapte luni distanță de a intra în istorie ca cel mai longeviv suveran britanic.

Pe 9 septembrie 2015, Regina Elisabeta a II-a va deveni cel mai longeviv suveran monarh al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Tot ce trebuie să facă regina este să fie în viață și să se mențină pe tron până pe 7 septembrie 2015, ca să doboare astfel recordul deținut până în prezent de Regina Victoria.

Pe 6 februarie 2015, Regina Elisabeta a II-a a împlinit 63 de ani de când a urcat pe tronul britanic.

Suverana britanică, în vârstă de 88 de ani, a comemorat această dată specială, care coincide cu data morţii tatălui ei, regele George al VI-lea, la reşedina ei din Sandringham, în estul Angliei, unde tatăl ei a murit în somn în urmă cu 63 de ani.

Elizabeth a II-a a urcat pe tron la vârsta de 25 de ani, pe data de 6 februarie 1952. Însă, încoronarea oficială a avut loc la Westminster Abbey la 2 iunie 1953.

Regina Victoria a domnit 63 de ani şi 7 luni – mai exact, 23.226 de zile, 16 ore şi 23 de minute, încetând din viață în anul 1901.

Elisabeta a II-a este unul dintre cei mai puternici șefi de stat din lume. Regina este suverană în următoarele state: Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Australia, Canada, Noua Zeelandă, Jamaica, Barbados, Bahamas, Grenada, Papua Noua Guinee, Insulele Solomon, Tuvalu, Sfânta Lucia, Sfântul Vincent și Grenadine, Antigua și Barbuda, Belize și Sfântul Kitts și Nevis.