Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii este pe moarte. Membrii familiei, chemați de urgență la Castelul Balmoral

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, cel mai longeviv monarh din istorie, se află pe moarte. Regina se află sub supraveghere medicală la castelul Balmoral, din Scoția. Toți membrii familiei regale au fost chemați de urgență la Castel iar BBC și-a întrerupt programul normal și a întrat în regim de Breaking NEWS.

Medicii Reginei au devenit îngrijorați cu privire la starea de sănătate a suveranei, la două zile după ce a numit-o în funcție pe noul prim ministru al Marii Britanii, Liz Truss, o decizie fără precedent – toți prim-miniștrii anterior au avut întâlnirea oficială cu suverana la Londra, la Buckingham.

„După o evaluare mai amănunțită în această dimineață, medicii Reginei sunt îngrijorați cu privire la sănătatea majestății sale, și au recomandat ca ea să rămână sub supraveghere medicală”, a transmis Casa Regală a Marii Britanii.

În vârstă de 96 ani, este cea mai longevivă din istoria țării și a sărbătorit recent jubileul de platină.

Starea gravă de sănătate este confirmată și de faptul că toți membrii importanți ai familiei regale, au sosit deja la Castelul din Scoția, iar alții sunt pe drum.

Prințul Charles a ajuns de puțin timp la Castelul Balmoral, iar Prințul William a plecat și el spre Scoția, mai scrie BBC.

Prințesa Anne a ajuns la Balmoral.

Ducele de York – prințul Andrew a plecat de puțin timp spre Castelul Balmoral. De asemenea, Contele și Contesa de Wessex, Edward și Sophie, sunt și ei în drum spre Scoția.

Conform informațiilor recente, toții copiii Reginei sunt la Balmoral sau se îndreaptă spre Castel.

Soția prințului William, Kate Middleton, a rămas la Windsor pentru că cei trei copii, George, Louis și Charlotte, sunt în prima zi de școală, au precizat cei de la Palatul Kensington.

Prințul Harry și Meghan Markle vor pleca spre Scoția pentru a o vedea pe Regină, a anunțat purtătorul de cuvânt al cuplului. Acum, Harry și Meghan sunt în Germania pentru a marca un an până la Jocurile Invictus. De acolo vor pleca curând spre Castelul Balmoral.

BBC, televiziunea de stat din UK, cea care va anunța oficial moartea suveranei, a intrat în procedură de BREAKING NEWS

Programul obișnuit al BBC a fost întrerupt la ora locală 12:39 pentru a difuza declarația Palatului Buckingham. De atunci, canalul a difuzat în continuu știri despre starea de sănătate a reginei.

Prezentatorul Huw Edwards poartă un costum închis la culoare, cămașă albă și cravată neagră, în acord cu codul vestimentar al BBC pentru situațiile în care un membru al familiei regale moare, notează The Guardian.

Noul prim minsitru a transmis un mesaj pentru Regină:  Întreaga țară este profund îngrijorată ACTUALIZARE 14:50 Șefa guvernului britanic a scris, cu puțin timp în urmă, un mesaj pe Twitter cu privire la starea de sănătate a Reginei. „Întreaga țară este profund îngrijorată de informația de la Palatul Buckingham de după-amiază. Gândurile mele, și ale poporului Regatului Unit, sunt alături de Majestatea Sa, Regina, și de famila ei, în aceste momente”, a scris șefa guvernului de la Londra.

Arhiepiscopul de Canterbury i-a trimis, de asemenea gânduri de „putere și confort” Reginei și a spus că „rugăciunile națiunii” sunt cu ea.

Elisabeta a II-a (Elizabeth Alexandra Mary; n. 21 aprilie 1926) este regina a cinsprezece state suverane, cunoscute sub numele de Commonwealth. Acestea sunt: Regatul Unit, Australia, Canada, Noua Zeelandă, Jamaica, Bahamas, Grenada, Papua Noua Guinee, Insulele Solomon, Tuvalu, Sfânta Lucia, Sfântul Vicențiu și Grenadine, Antigua și Barbuda, Belize și Sfântul Kitts și Nevis.