Regele Charles al III-lea vine pe 2 iunie 2023, în vizită oficială România

Regele Charles al III-lea debine primul monarh britanic care va efectua ofizită oficială în România. Regele va sosi la București pe 2 iunie, la nici o lună de când a fost încoronat Rege al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Regele Charles al III-lea va efectua pe 2 iunie, prima sa vizită oficială în România, în calitate de Rege și devine primul monarh britanic care vine în țara noastră.

Familia Regală a României, preciează faptul că din 1888, de-a lungul anilor au existat mai multe vizite ale membrilor casei regale britanice, însă niciodată nu a fost vorba de un monarh al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, vizitele efectuate până acum  fiind premergătoare încoronării.

În 1888, s-a înregistrat prima vizită a unui membru al Familiei Regale britanice în România din întreaga istorie. La invitația Regelui Carol I și a Reginei Elisabeta, a venit în țara noastră Albert Edward, Principe de Wales, cel care avea să devină 13 ani mai târziu Regele Edward al VII-lea.

Alfred, Duce de Edinburg a efectuat o vizită în 1896, iar Regele George al VI-lea a venit în anul 1922 la București și Alba Iulia, în calitate de Duce de York.

Regele Charles al III-lea al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, în vârstă de 74 de ani şi regina consoartă Camilla, în vârstă de 75 de ani, au fost încoronaţi sâmbătă, 6 mai, la Abaţia Westminster din Londra, în cadrul unei ceremonii oficiale urmărită de o lume întreagă.

Regele Charles al III-lea, fost prinţ de Wales, a preluat tronul Marii Britanii şi Irlandei de Nord, devenind şeful de stat al Regatului Unit, precum şi al altor 14 ţări, inclusiv Canada, Australia şi Bahamas, la moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a, la 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani.

Regele Charles al II-lea ar urma să petreacă mai multe zile în România și să viziteze și satul Viscri, acolo unde se află cea mai cunoscută proprietate din România pe care o deține.