Marţi, 11 august, de la ora 22.00, TVR 1, TVR HD şi TVR+ difuzează aventura a doi jurnalişti TVR care s-au îmbarcat la bordul Navei Şcoală Mircea, pentru un marş de instrucţie.

Cadeţi români şi străini s-au antrenat şi şi-au desăvârşit tehnicile marinăreşti pe cea mai cunoscută şi îndrăgită navă a Marinei Militare. Acum a sosit momentul ca toţi românii să urce – chiar şi doar virtual – la bordul Bricului Mircea, să-i cunoască povestea, dar şi poveştile celor care au tăiat valurile mărilor şi oceanelor, de-a lungul vremii, pe puntea sa. Marţi seară, de la ora 22.00, telespectatorii TVR 1, TVR HD şi cei care urmăresc programele Televiziunii Române online, pe TVR+, pot vedea documentarul Recrut pe Bricul Mircea – Jurnalul unui marş de instrucţie, purtând semnătura producătorului TVR Bogdan Şerban Iancu.

De la Primul Război Mondial şi până în prezent, toţi marinarii români îşi fac ucenicia doar pe Bricul Mircea. Strâmtorile Bosfor, Dardanele şi Mesina, în Italia, au fost trecute de Velierul Mircea în marşul său de 40 de zile.

Jurnaliştii TVR au stat la bordul său timp de zece zile, de la Constanţa, până la Civitavecchia, în Italia. Pe tot atâtea zile se întinde şi povestea cadeţilor. Acomodarea lor pe navă, somnul în hamace, deşteptarea odată cu răsăritul soarelui, urcarea zilnică în arboradă pentru a învăţa să întindă vele, studiul navigaţiei, răul de mare şi orele de libertate pe puntea Velierului Mircea sunt câteva dintre subiectele urmărite de jurnaliştii TVR.

Documentarul Recrut pe Bricul Mircea Jurnalul unui marş de instrucţie poate fi văzut marţi, 11 august, de la ora 22.00, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+. Filmul va fi difuzat şi în reluare, sâmbătă, 15 august, de la ora 15.00, la TVR 1, respectiv duminică, 16 august, de la ora 20.00, la TVR HD.

Recrut pe Bricul Mircea_1