Record de vaccinări în România. De frica restricţiilor, românii fac cozi la centrele de vaccinare

România a înregistrat marţi, un record în privinţa numărului de persoane vaccinate împotriva noului coronavirus. Speraţi de restricţiile care s-au introdus şi de teama de a nu mai putea merge la muncă, românii formează cozi interminabile la centrele de vaccinare.

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, până în 26 octombrie 2021, ora 17.00, erau vaccinate în utlimele 24 de ore, peste 150,000 de persoane. Un record absolut. Dintre acestea, 111.033 sunt persoane vaccinate cu prima doză, 11.635 cu a doua doză şi 27.971 cu doza a treia.

Astfel că în premieră s-a trecut pragul de peste 6 milioane de români vaccinaţi cu două doze, adică schemă completă.

În timp ce românii fac cozi la centrele de vaccinare, în Parlamentul României se votează pe repede înainte un proiect de lege care prevede faptul că românii vor fi concediaţi de la muncă dacă nu se vaccinează.