Una dintre problemele des intalnite in cazul autoturismelor pe transmisie automata de viteze este reprezentata de defectiunile aparute la convertizorul de cuplu. Din fericire atunci cand apelezi la un service autorizat poti beneficia de servicii pentru reconditionare convertizor BMW. Desi aceasta denumire de convertizor pare una foarte pretentioasa, trebuie spus ca atunci cand vorbim despre convertizorul de cuplu facem referire la ambreiajul autoturismelor pe transmisie automata.

Diferenta dintre convertizor si ambreiajul clasic al masinilor pe transmisie manuala este faptul ca un convertizor foloseste lichid pentru a oferi putere transmisiei. Acest lucru previne calarea motorului si asigura functionarea sistemului prin schimbarea automata a vitezelor. De aici rezulta o experienta mai placuta a soferilor care opteaza pentru astfel de autoturisme pe cutie automata de viteze.

Simptomele unui convertizor de cuplu defect

Exista situatii in care in calitate de sofer poti sa iti dai seama daca este vreo problema la cutia de viteze automata a autoturismului tau. In cazul unui convertizor defect exista anumite simptome pe care le poti identifica pentru a stii ca este momentul sa te adresezi unui service specializat in reconditionare convertizor BMW, Audi, Mercedes, Ford, Porsche sau VW.

Un simptom frecvent este alunecarea de transmisie in momentul accelerarii. Un alt semn ca a aparut o problema la convertizor este atunci cand intampini un relanti instabil. Atunci cand relantiul este saritor, prea ridicat sau prea scazut, atunci poti avea o problema la convertizorul de cuplu. Accelerarea aspra este un alt simptom cunoscut pentru defectiunea convertizorului de cuplu.

Daca masina nu se misca in tractiune, dar nici inapoi sau daca apare supraincalzirea transmisiei, atunci cu siguranta ca este indicat sa te adresezi unui service autorizat in reparatii pentru cutii automate de viteze. Nu in ultimul rand zgomotele ciudate de la transmisie s-ar putea sa fie cauzate tot de o defectiune la nivelul convertizorului.

Ce presupun serviciile de reconditionare convertizor?

Atunci cand vorbim despre reconditionarea convertizorului de cuplu avem in vedere acele operatiuni specifice pentru a aduce din nou cutia de viteze in conditii optime de functionare. Pentru acest lucru este nevoie de demontarea cutiei de viteze si de inlocuirea uleiului din cadrul cutiei de viteze si din filtrul hidraulic. Indiferent daca ai nevoie de servicii de reconditionare convertizor BMW, Audi sau Mercedes, toate operatiunile sunt realizate de mecanici specializati in reparatiile cutiilor automate de viteze.

Operatiunile desfasurate in cadrul serviciilor de reconditionare a unui convertizor de cuplu sunt urmatoarele: demontarea cutiei de viteze, demontarea convertizorului de cuplu, reconditionarea completa a convertizorului de cuplu, montarea convertizorului de cuplu si a cutiei de viteze, demontarea baii de ulei si schimbarea filtrului hidraulic, schimbarea sub presiune a cantitatii de ulei din cutia de viteze si din conducte, spalarea dinamica a cutiei cu aparatura de ultima generatie, stabilirea nivelului de ulei optim din cadrul cutiei de viteze, elaborarea raportului final cu privire la cantitatea de ulei, realizarea diagnozei si resetarea valorilor de functionare a convertizorului de cuplu, dar si testarea parametrilor de functionare in timp real a cutiei de viteze in urma operatiunilor specifice de reconditionare a convertizorului de cuplu.