Donald Trump a avut luni, o reacţie tranşantă după atentatul terorist din Las Vegas, soldat cu cel puţin 58 de morţi şi peste 800 de răniţi. Este cel mai grav atentat armat din istoria SUA. Un roân se află printre cei răniţi în atentat.

Preşedintele SUA a denunțat luni un ‘act ce reprezintă răul absolut’ după masacrul din Las Vegas soldat cu cel puțin 50 de morți și peste 400 de răniți, fără a menționa însă gruparea Statul Islamic (SI) care a revendicat acest atac, relatează AFP și DPA.

‘Ieri seară, un bărbat a deschis focul asupra unei mulțimi de oameni care asistau la un concert de muzică country în Las Vegas. El a ucis cu brutalitate peste 50 de persoane într-un act care reprezintă răul absolut’, a declarat Trump într-un discurs rostit la Casa Albă, anunțând că se va deplasa miercuri la Las Vegas.

Liderul american a afirmat că țara simte ‘tristețe, șoc și durere’ și a lăudat eforturile ofițerilor de poliție, care l-au localizat pe atacator.

‘Viteza cu care au acționat este miraculoasă și a împedicat alte pierderi de vieți omenești’, a mai spus Trump. ‘Să găsești atacatorul atât de repede după ce au fost trase primele focuri de armă este ceva pentru care vom fi mereu recunoscători. Demonstrează ce înseamnă cu adevărat adevăratul profesionalism’, a mai spus președintele american.

Un român a fost rănit grav în atentatul revendicat de ISIS

Luca Iclodean se zbate între viaţă şi moarte pe un pat de spital din SUA.  Luca locuieşte cu familia în Statul Nevada. Duminică seară se afla la concertul de muzică country ”Route 91 harvest” în momentul în care, de la etajul 32 al Mandaly Bay Hotelm, un bărbat a început să tragă. Bilanțul provizoriu al tragiediei este de 50 de morți și 400 de răniți.

Potrivit autorităților, Stephen Paddock s-ar fi aflat la etajul al 32-lea al hotelului-cazinou Mandalay Bay, atunci când a deschis focul.

Statul Islamic a revendicat atacul teroist din Las Vegas.