Caroline Wozniacki a avut o reacţie de-a dreptul şocantă la aflarea veştii că a pierdut din nou locul unu mondial, după doar o lună de stat pe prima treaptă a tenisului mondial feminin.

După o lună de pauză, Simona Halep redevine numărul unu mondial, făcând rocată cu daneza care i-a luat într-o zi şi locul unu WTA şi titlul la Australian Open.

Întrebată despre pierderea locului unu mondial, după eșecul cu Kvitova din semifinalele de la Doha, Wozniacki a avut o reacţie incredibilă.

„Nu mă interesează locul 1. Dacă era aşa, m-aş fi dus la Dubai. Important e să mă odihnesc şi să fiu în cea mai bună formă la Indian Wells şi Miami”, a spus Wozniacki, la conferinţa de presă.

Doar 7 zile va mai rămâne daneza pe primul loc mondial. În prezent, Simona Halep are 7965 de puncte iar Caroline Wozniacki are 8010 puncte, cu 45 mai mult decât românca.

Însă din 27 februarie, Simona Halep redevine oficial numărul unu mondial întrucât daneza nu participă la turneul de la Dubai unde avea de apărat 585 de puncte WTA.