Simona Halep e în al nouălea cer după ce miercuri a reuşit să o învingă în sfârşit pe rivala sa, Maria Sharapova. Locul 2 WTA a declarat după meci că este fericită pentru că a jucat foarte bine şi că vrea să se bucure de această victorie.

Cred că am jucat cel mai bun tenis al meu împotriva ei. Am servit destul de bine și cred că acum pot vedea munca pe care am făcut-o după US Open. Este prima mea victorie în fața ei și vreau să mă bucur de acest moment. Sunt foarte fericită că am câștigat. Am jucat contra ei și mereu simțeam că pot câștiga, dar nu se întâmpla. Azi m-am gândit că e doar un meci, că trebuie să dau tot ce am mai bun. Știam că trebuie să fiu calmă și concentrată. Asta am făcut și m-a ajutat. Am fost calmă, relaxată, râdeam cu echipa mea. Simt că progresez la acest capitol. Nu simt că am făcut ceva diferit față de alte meciuri. Și-n vara asta am făcut meciuri bune. Faptul că am bătut-o pentru prima dată face ca acest moment să fie special. Am mai jucat așa și mai pot juca așa. Am vorbit cu Darren și era fericit. Sunt fericită pentru ce am făcut azi. De mâine mă voi gândi la ce am de făcut în continuare”, a declarat Simona Halep la conferința de presă.

Maria Sharapova a lăudat jocul Simonei Halep și a spus că a avut anumite probleme în timpul jocului.

„În primul rând, cred că a făcut un meci extraordinar. E probabil cel mai bun meci jucat împotriva mea. Eu nu am fost în formă. Nu vedeam mingea așa cum trebuie. Nu mă mișcam în față sau în spate așa cum o făceam de obicei contra ei. Ea a avut consistență în lovituri și nu a făcut multe greșeli neforțate. Procentajul la serviciu a fost destul de mare. A făcut totul așa cum trebuie”, a declarat Sharapova la conferința de presă.

Simona Halep, locul 2 WTA, a reușit să o elimine pe Maria Sharapova, locul 104 WTA, în turul III de la Beijing, scor 6-2, 6-2.