Simona Halep a reuşit sâmbătă seară o victorie de zile mari în faţa Sharapovei. A fost a doua oară când Halep se impune în faţa rusoaicei, din cele 9 meciuri disputate până în prezent.

Simona Halep a avut meci infernal de greu cu Sharapova care a jucat ca în vremurile sale bune. A fost prima dată când Halep o învige pe zgură pe rusoaică. Motiv de bucurie imens pentru numărul unu mondial, care la final de meci  s-a bucurat incredibil de reuşită.

„Am fost foarte fericită la final. Eram bucuroasă că am jucat așa bine și că am câștigat. Este mereu greu să joci cu ea. Eram foarte fericită și am sărbătorit așa cum am simțit. Serviciul nu a fost foarte bun azi. Dar și ea returnează foarte bine. Mereu e greu. Am fost încrezătoare că pot returna serviciile ei. Și cred că am făcut o treabă bună tot meciul. Am făcut o mică schimbare. Am încercat să fiu mai agresivă și chiar am reușit. Uneori ajungeam să fiu departe de teren și încercam imediat să revin pe lina de fund. Cred că am făcut cel mai bun meci pe zgură. Sunt foarte fericită! Chiar dacă ea a jucat foarte bine, eu am câștigat. Prima dată când am învins-o pe Sharapova a fost mai special. Dar acum e prima dată pe zgură, deci și acum e special. Îmi dă încredere. Vine Roland Garros-ul, dar acolo totul va fi diferit. Dar până atunci voi avea o săptămână de pauză, ca să mă relaxez”, a declarat Simona Halep la conferinţa de presă.

Azi, de la ora 14.00, în direct la Digi Sport 2, Simona Halep va juca finala turneului de la Roma cu  Elina Svitolina, cea care a învins-o anul trecut la turneul italian.