Locuitorii de la bloc isi pot dori reabilitarea cladirii din varii motive. Insa, cei de la ultimul etaj au un motiv in plus sa apeleze la hidroizolatii de calitate, deoarece infiltratiile de apa de pe terasa sunt un fenomen foarte des intalnit care creeaza multe neplaceri.

Cand renovati blocul nu uitati sa includeti hidroizolatii la baza si la terasa superioara

Majoritatea blocurilor din Romania sunt destul de vechi, construite inainte de 1989. Aspectul lor exterior lasa de dorit, atat din punct de vedere al esteticului dar mai ales al izolarii termice.

Daca tocurile de la geamuri nu au fost schimbate cu unele din noile generatiile cu termopan, pot aparea situatii in care pur si simplu vantul bate prin apartament iar ploaia se infiltreaza pe sub pervaz.

Este o situatie nedorita dar care se poate remedia destul de usor. Mai complicata este situatia apartamentelor aflate la parter si la ultimul nivel al blocului. Probleme care apar la acestea sunt diferite deoarece locatia lor permite mult mai usor infiltrarea apei, daca nu au beneficiat de hidroizolatii recente.

Apartamentele de la parter sunt la nivelul pamantului, astfel incat atrag mai usor umezeala acumulata in jurul blocului. Daca subsolurile nu au la randul lor hidroizolatii de calitate, ne intalnim de multe ori cu inundatii care afecteaza in special apartamentele de deasupra.

Pe langa umezeala inerenta, exista si multe alte neplaceri care vin la pachet:

  • Mucegai pe pereti;
  • Mirosul greu de mucegai, care se simte in tot blocul;
  • Tantari, care se dezvolta repede in mediul umed;
  • Sobolani care, la randul lor, prefera subsolurile inundate si neigienizate.

Neplacerile sunt multiple si este nevoie de vecini intelegatori pentru a fi de acord sa contribuie financiar la realizarea de hidroizolatii noi la subsolul blocului.

Proprietarii de la ultimul etaj au la randul lor probleme daca terasele nu dispun de hidroizolatii de calitate.

Ploile si zapezile genereaza acumulari de apa pe terasa blocului. Vorbim de cantitati mari de apa care trebuie evacuata prin scurgeri care nu ar trebuie sa fie infundate cu frunze sau alte gunoaie. Pana la evacuarea intregii cantitati de apa, daca terasa nu are hidroizolatii bune, infiltratiile in tavanul ultimului etaj sunt des intalnite si provoaca mari batai de cap celor care locuiesc in apartamentele respective.

De obicei, vorbim despre scurgeri de apa majore si pereti uzi, care nu usuca nici chiar dupa luni intregi de vara torida. Acestea sunt cazuri deosebit grave care fac practic ca apartamentul afectat sa devina nelocuibil.

Exista si situatii mai putin grave, in care apare doar umezeala, dar consicentele acesteia sunt la fel de neplacute, incat trebuiesc luate masuri de urgenta. Aoa infiltrata in pereti si umezeala se vor intinde in timp si la celelalte etaje putand aparea situatiile in care mucegaiul sa nu mai poata fi eliminat prin nicio metoda.

Familiile afectate trebuie sa anunte de urgenta administratorul blocului, iar acesta sa propuna Asociatiei de proprietari reabilitarea cat mai rapida a cladirii, inclusiv hidoizolatii, deoarece atat subsolul cat si terasa sunt spatii comune. Toate interventiile pentru imbunatatirea acestora trebuiesc suportate in mod egal de toti proprietarii din bloc. Este aceeasi situatie ca la scari sau la casa liftului.

De obicei, firmele care presteaza lucrari de constructii sunt specializate in anumite domenii, cum ar fi renovarea fatadelor sau realizarea de hidroizolatii. Trebuie discutat foarte bine inainte de contractarea uneia sau mai multor firme care vor realiza lucrarile de reabilitare ale blocului, astfel incat sa fie specificate clar toate interventiile necesare.

Firmele specializate te ajuta sa obtii rezultatul dorit

Deoarece este vorba despre prestari servicii cu valoare mare si care necesita garantia lucrarilor, se impune semnarea unui contract intre beneficiar (Asociatia de proprietari) si prestatorul sau prestatorii lucrarilor de renovare.

Fiind vorba despre diverse tehnici si materiale profesionale pentru hidroizolatii si hidroizolatii terase, apelati cu incredere la Milucon accesand www.milucon.ro,  unde puteti gasi toate informatiile necesare.