RCA, polita de asigurare atat de controversata la noi, s-a scumpit din nou in acest an si situatia devine chiar mai ingrijoratoare pentru soferii si soferitele care inca nu au implinit 30 de ani, ei fiind cei mai expusi unor preturi mai mari.

Si chiar daca exista o logica in spatele acestei politici, tinerii tot ar trebui sa caute cele mai ieftine RCA-uri pentru a reusi sa faca economii in vederea altor cheltuieli (CASCO, spre exemplu). Iar daca vrei un calculator RCA ieftin, care ofera si posibilitatea de a incheia pe loc polita, un site excelent este, asa cum nu se poate mai simplu, rca-ieftin.info.

Totusi, de ce exact acest site, cand mai exista si altele care ofera cam aceleasi servicii? Ei bine, tocmai pentru ca alte platforme nu ajung sa fie la fel de complete precum aceasta.

Numarul mare de societati de asigurari este un avantaj important

Chiar daca nu exista diferente atat de mari intre preturile pentru asigurari, niciodata nu vei gasi doua firme care sa aiba exact acelasi tarif. Si cum variatiile pot fi de la cateva zeci de lei pana la peste 100, este clar ca avantaje exista. Iar pe acest site ai la dispozitie un calculator care ia in considerare ofertele de la nu mai putin de 10 societati diferite, toate destul de faimoase pe piata, si astfel, si destul de serioase (pe cat poate sa fie o firma de asigurari). Asadar, Asirom, Groupama, Generali, Allianz Tiriac sau Omniasig sunt cateva dintre societatile care “se vor bate” pentru a-ti oferi cea mai buna solutie la cel mai mic pret.

Din pacate, chiar si cu atat de multe variante dintre care se poate alege, preturile raman unele importante si, chiar daca alegi cel mai scazut RCA posibil, daca ai sub 30 de ani, asta tot poate sa insemne ca vei avea nevoie de cel putin 2000 de lei. Pretul se calculeaza in functie de anul de fabricatie al masinii, de motorul acesteia si de istoricul accidentelor tale. Cu alte cuvinte, este estimata posibilitatea de a face un accident si cu cat ea este mai mare, cu atat asigurarea de raspundere civila va fi mai scumpa. Si cum tinerii au experienta mai putina la volan, societatile cu care inchei asigurarea cred ca ai sanse mai mari de accident. Desi nu este asa, situatia nu poate sa fie schimbata, deci pretul trebuie platit. Nu am fost niciodata de acord cu un astfel de sistem (si, aparent, nici multi romani care isi fac asigurare pe numele parintilor sau bunicilor nu sunt), iar o metoda de a avea acces mai usor la asigurare chiar si cand nu ai foarte multi bani la dispozitie este reprezentata de rate. Pe site poti alege sa platesti esalonat si, daca esti la banca potrivita (ai lista tot pe site), vei descoperi ca asigurarea se poate achita in 6 sau 12 rate, fara dobanda.

Cu alte cuvinte, situatia pare sa fie foarte avantajoasa, indiferent daca ai mai putini sau mai multi ani. Pana la urma, atractia unui pret mai mic exista pentru orice produs si nu conteaza cati bani ai in buzunar. In acest mod, ai putea sa crezi ca exista si cateva dezavantaje, dar de fapt nu este asa. Chiar deloc.

In primul rand, site-ul rca-ieftin.info nu cere un comision pentru cei care aleg sa isi cumpere asigurarea de la ei. Asadar, nu vei plati nimic in plus in afara de pretul efectiv al politei. Apoi, totul se desfasoara foarte rapid. Administratorii  site-ului spun ca in doar trei minute. De fapt, este un pic mai mult, pentru ca trebuie sa completezi cateva date, dar, chiar si asa, esti scutit de a merge la o firma de asigurari pentru a rezolva aceasta problema. Iar livrarea este si ea gratuita, oriunde in tara. Si mai bine, poti cumpara online si plati cu cardul, caz in care polita iti va fi trimisa prin email, ajungand in doar cateva minute.

Asadar, acum este mai usor ca niciodata sa iti cumperi asigurarea obligatorie auto. Insa nu viteza in care faci este importanta, ci faptul ca poti alege o varianta ieftina, probabil cea mai ieftina de pe piata. Pentru un sofer tanar este un mare avnataj, dar, indiferent de varsta vei avea surprize. Si cum se lucreaza doar cu firme serioase, nu pot decat sa recomand acest serviciu de RCA ieftin tuturor celor care au o masina, motocicleta sau orice alt vehicul si vor sa circule cu el in deplina legalitate si sa nu riste nimic.