Consiliul General al Municipiului Bucureşti l-a ales miercuri, pe Răzvan Sava, în funcția de primar general interimar în locul lui Ștefănel Marin, demis de consilieri.

Capitala României are de azi un nou primar general interimar. Consilierul general PNL, Răzvan Sava a fost ales primar interimar în locul lui Sorin Oprescu, suspendat din funcție din cauza unor fapte de corupție.

„Prioritatea zero este rezolvarea situaţiei RADET, vreau ca împreună cu cei din conducerea acestei regii să stabilim măsuri clare, astfel încât bucureştenii să nu aibă probleme cu furnizarea de apă caldă şi căldură, mai ales acum, în pragul iernii. În acest sens, voi convoca în cel mai scurt timp o şedinţă de lucru. A doua prioritate o reprezintă întrunirea comitetului de iarna pentru a verifica stadiul pregătirilor pentru sezonul rece. Următoarea măsura pe care o voi aplica este afişarea pe site-ul PMB a tuturor contractelor aflate în derulare, astfel încât bucureştenii să poată vedea clar unde se duc banii din taxe şi impozite. De asemenea, voi demara contractarea de urgenţă a serviciilor de audit pentru a avea o imagine cât mai exactă asupra situaţiei din primărie”, a declarat noul primar interimar, Răzvan Sava.

Ştefănel Dan Marin, a declarat miercuri că revocarea să a fost un joc politic, iar criza RADET a fost artificial creată, şi că din respect pentru consilierii generali nu a participat la şedinţa de marţi în care a fost demis.

Fostul edil a spus că a venit să mulţumească celor care l-au susţinut în timpul mandatului său, dar nu face acest lucru şi faţă de cei care au venit să îi ceară lucruri încercând astfel să protejeze diverse interese.

„Nu am participat la şedinţa de ieri din respect pentru dumneavoastră, să nu influenţez o decizie luată de o săptămâna. E bine să gândim cum vom sprijini administraţia. (…) După ce am vizualizat înregistrarea şedinţei de ieri am rămas uimit de acuzaţiile aduse, în special legate de RADET”, a spus Ştefănel Marin.

El a mai spus că de fapt şi criza RADET a fost creată artificial.

Noul primar general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, este inginer, are un teren în oraşul Pantelimon, un apartament în sectorul 1, precum şi un autoturism de lux, iar din anul 2012 este consilier general al Municipiului Bucureşti, rezultă din declaraţia sa de avere.

Răzvan Sava este în Consiliul General al Municipiului Bucureşti din 2012, fiind şi preşedintele Comisiei pentru Utilităţi Publice, din cadrul PMB. El este absolvent al Facultăţii de Energetică – Universitatea Politehnică Bucureşti (1995) şi până acum a ocupat diverse funcţii de conducere la mai multe societăţi: 2008 – 2012 a fost manager la SC ICT Totall – Term, în perioada 2004 – 2008, manager la SC Protehnic Grup, iar între anii 1997 – 2001 director regional la SC Romstal Imex.

Potrivit declaraţiei de avere, completată în iunie 2015, Răzvan Sava are un teren agricol de 480 de metri pătraţi, în oraşul Pantelimon, cumpărat în anul 2007 împreună cu soţia, dar şi un apartament de 140 metri pătraţi, achiziţionat în anul 2010, în sectorul 1 al Capitalei.

Noul primar interimar mai deţine un autoturism Jaguar, fabricat în 2006.

Sava are şi datorii de 190.000 de euro, având două credite, de 40.000 de euro şi de 150.000 de euro, contractate în anii 2007 şi 2010, scadente în 2017, respectiv 2030.

Din declaraţia de avere completată de Răzvan Sava rezultă că a încasat 11.913 lei de la Consiliul General al Municipiului Bucureşti, iar soţia sa, Claudia Cătălina Sava, care este consilier/şef departament la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM), a avut venituri de 273.465 de lei.