Președintele Turciei o acuză pe Angela Merkel că ascunde teroriști în Germania. Acuzația vine ca o replică la decizia autorităților de la Berlin cu privire la interzicerea de mitinguri electorale ale oficialilor turci pe teritoriul Germaniei pentru a promova referendumul privind modificarea Constituției Turciei care îi dă puteri sporite lui Erdogan.

Turcia acuză Germania că oferă refugiu luptătorilor pentru cauza kurdă şi suspecţilor căutaţi pentru tentativa de lovitură de stat din 15 iulie anul trecut.

Doamnă Merkel, de ce ascundeţi terorişti în ţara dumneavoastră” ? De ce nu acţionaţi ?”, a întrebat Erdogan, într-un interviu televizat, acuzând Berlinul că nu ar fi dat curs la 4.500 de dosare ale unor presupuşi terorişti, comunicate de Ankara.

„Doamnă Merkel, susţineţi teroriştii”, a spus cu fermitate preşedintele turc.

Angela Merkel a calificat ca fiind „aberante” acuzaţiile preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, potrivit cărora ea „susţine teroriştii”, transmite AFP, citându-l luni seara pe Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al cancelarei germane.

„Cancelara nu are intenţia de a participa la un concurs de provocări”, a indicat acesta. „Aceste reproşuri sunt în mod evident aberante”, a subliniat Seibert, într-o scurtă declaraţie scrisă, în timp ce tensiunile între Ankara şi mai multe ţări europene sunt foarte vii.