Liviu Dragnea se răzbună pe Iohannis pentru că a refuzat-o pe Sevil Shhaideh și pentru că l-a făcut penal, și îi taie salariul Președintelui României.

Liviu Dragnea l-a pus pe primul ministru Sorin Grindeanu să-i taie salariul lui Iohannis, dar și pe cele ale serviciilor secrete. Premierul a declarat vineri ca eliminarea plafonului de 5 salarii medii brute peste care nu se impunea CAS si CASS va asigura venituri suplimentare la buget de 1,9 miliarde lei, care pot acoperi integral majorarea salariului pentru angajatii din cultura, cresterea pensiei minime de la 1 martie, transport gratuit pentru toti studentii si dublarea burselor acestora.

Mai pe românește, Grindeanu impozitează salariile celor bogați ca să aibă bani de pensii și salarii pentru cei săraci.

Grindeanu i-a cerut ministrului de Finante sa fie atent la mentinerea veniturilor la bugetul de stat si a citat exemplul eliminarii plafonului de 5 salarii medii brute peste care nu se mai impunea CASS, si de care beneficiaza, potrivit premierului, 36.000 de persoane. Aceasta eliminare va aduce la buget un plus de venituri de 500 milioane lei, care acopera eliminarea CASS de la dobanzile bancare si cresterea salariilor pentru cultura.

Prin eliminarea plafonului de 5 salarii medii brute pentru care nu se percepea CAS bugetul va castiga 1,4 miliarde lei, suficient, in opinia lui Grindeanu, pentru cresterea pensiei minime de la 400 la 520 lei, de la 1 martie, transport gratuit la CFR pentru toti studentii si „mai mult decat dublarea burselor studentilor”.

Eliminarea plafonului CASS pentru cei cu salarii de peste cinci ori salariul mediu, aici avem undeva în jur de 36.000 de beneficiari. Veniturile cresc cu 500 de milioane de lei, deci nu vorbim doar de cheltuieli, care ar acoperi eliminarea CASS pentru veniturile din investiţii şi alte activităţi şi, de asemenea, creşterea salariilor pentru sectorul de cultură pe care astăzi o adoptăm. 500 de milioane venituri pe partea asta cu plus, cheltuieli cu minus.e asemenea, un plus pe venituri de 1,4 miliarde prin eliminarea plafonului CAS pentru cei cu salarii de cinci ori mai mari, care ar acoperi creşterea pensiei minime de la 400 la 520 lei de la 1 martie, transportul gratuit CFR pentru toţi studenţii şi mai mult decât dublarea burselor, de la 83 la 201 lei. 1,4 miliarde cu plus pe venituri, 1,4 miliarde pe aceste măriri. Sunt lucruri pe care vreau să le gestionaţi atent, astfel încât această balanţă să o avem tot timpul în echilibru, domnule ministru (de Finanţe – n.red.). De asemenea, în perioada următoare vom mai adopta, conform calendarului pe care-l avem, măsuri de acest tip, nu doar noi, ci şi în Parlament. Măsuri pe Codul Fiscal, astfel încât tot ceea ce ne-am angajat în faţă oamenilor să punem în practică”, a dat premierul Grindeanu un exemplu de echilibrare a veniturilor şi cheltuielilor bugetare.

Prim-ministrul a adăugat că şi majorarea salariului minim de la 1.250 lei la 1.450 lei va genera venituri de un miliard de lei, „care ar acoperi 70% din costurile generate de creşterea punctului de pensie de la 1 iulie la 1.000 de lei”.