Moartea lui Răzvan Ciobanu ridică foarte multe semne de întrebare pentru anchetatori. Totul porneşte de la poziţia în care a fost găsit designerul mort lângă maşină.

Designerul nu avea cum să ajungă singur în acea postură, aruncat fiind din maşină în momentul impactului cu copacii. De aici par o serie de speculaţii şi piste pe care anchetatorii trebuie să le elucideze pentru a afla circumstanţele în care şi-a pierdut viaţa.

Marian Burlacu, vicepreşedinte Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie, a spus că nu este firească poziţia în care a fost găsit Răzvan Ciobanu şi că dacă acesta era sub influenţa băuturilor alcoolice, a drogurilor sau dacă a suferit un atac vascular cerebral, nu putea să meargă în linie dreaptă cu maşina, pe o distanţă de 850 de metri, pe câmp.

„Poziţia corpului în care a fost găsit Răzvan Ciobanu, este imposibil, din punctul meu de vedere, să fie aceea, pentru că momentul impactului corpul nu ar fi aruncat în spate ci în faţă”, a declarat Marian Burlacu la Antena 3.

Surse apropiate anchetei au dezvăluit faptul că Răzvan Ciobanu a trimis unui apropiat un SMS prin care-i spunea că s-a rătăcit şi că a greşit drumul.

Apar ipoteze care sugerează faptul că este posibil ca designerul să nu fi fost singur în maşină şi în acest caz, ancheta se complică şi anchetatorii trebuie să afle cine ar fi fost persoana care se afla în maşină alături de Răzvan Ciobanu şi ce rol a avut acesta în producerea accidentului.