Raluca Olaru a reușit să se califice miercuri seară, în optimile de finală ale probei de dublu feminin la turneul de tenis Masters 1000 de puncte de la Indian Wells, competiție dotată cu premii de peste 5 milioane de dolari.

Raluca Olaru și Olga Savchuk au reușit să câștige în mod dramatic partida disputată cu perechea formată din Bethanie Mattek-Sands și Lucie Safarova.

După ce au pierdut primul set cu 3-6, Olaru și Savchuk s-au impus în setul doi cu 7-5 și mai apoi s-a ajuns la super tie-break. unde perechea româno-ucraineană a reușit să revină de la scorul de 3-8, și să se impună 11-9, după ce au anulat adversarelor, patru mingi de meci.

Victoria a venit după o oră și 38 de minute de meci, cu final efectiv dramatic și interzis cardiacilor.

În optimi de finală vor juca cu perechea învingătoare din partida disputată de Ana Ivanovic/Angelique Kerber cu Caroline Garcia/Katarina Srebotnik.

Calificarea în optimi de finală la dublu feminin la Indian Wells le asigură Ralucăi Olaru și Olgăi Savchuk, un cec în valoare de 19.390 de dolari și câte 120 puncte WTA.

Este al doilea succes românesc al zilei la Indian Wells. Monica Niculescu a reușit să se califice tot azi, în turul doi la simplu feminin, după ce a învins-o în două seturi, scor 6-2, 6-1, pe Aleksandra Krunic.

În turul doi la Indian Wells la simplu feminin este calificată și Simona Halep, a treia favorită a turneului.

Iar la dublu feminin, Monica Niculescu este calificată în primul tur, unde face pereche cu Alexandra Panova.