Rafael Nadal a cucerit duminică, pentru a zecea oară în carieră, turneul de tenis ATP 1000 Masters de la Monte Carlo.

Rafael Nadal scrie istorie în tenisul mondial pe zgura de la Monte Carlo. Nadal a reușit să se impună duminică, în finala de la Monte Carlo, în fața compatriotului său, Albert Ramos.

Nadal s-a impus în două seturi, scor 6-1, 6-3, după doar o oră și 12 minute de joc, câștigând cel de-al zecelea trofeu la Monte Carlo.

Nadal este singurul jucător din lume care a reușit performanța de a cuceri de zece ori celebrul turneu de la Monte Carlo. Primul trofeu a fost câștigat în 2005, apoi a câștigat 7 ani la rând trofeul pe zgură în celebrul principat. Anul trecut a cucerit pentru a noua oară trofeul turneului ATP Masters 1000 de puncte, dotat cu premii totale de 4.273.775 euro.

În vârstă de 30 de ani, Nadal a câștigat al 50-lea turneu pe zgură, un record, depășindu-l pe argentinianul Guillermo Vilas, pe care îl egalase acum un an la Barcelona.

Săptămâna viitoare, Nadal va încerca din nou să obțină al 10-lea trofeu la același turneu, la Barcelona.

Proba de dublu a turneului de la Monte Carlo a fost câștigată de perechea alcătuită din indianul Rohan Bopanna și uruguayanul Pablo Cueva, care s-a impus în finală în fața cuplului spaniol Feliciano Lopez/Marc Lopez cu 6-3, 3-6, 10-4.