Rafael Nadal s-a impus dramatic, duminică noapte, la Flushing Meadows,  în finala US Open, disputată cu rusul Daniil Medvedev. Este al patrulea trofeu câştigat de iberic la New York şi cel de-al 19-lea turneu de Grand Slam din carieră.

Nadal s-a impus după aproape cinci ore de joc cu tânărul jucător rus care a revenit de la 0-2 la seturi. A fost cea mai dramatică şi emoţionantă finală câştigată de Nadal, scor 7-5, 6-3, 5-7, 4-6, 6-4.

Ibericul a mai câştigat US Open în 2010, 2013 şi 2017, el apropiindu-se la doar un titlu de recordul de 20 de Grand Slam-uri la simplu deţinut de elveţianul Roger Federer.

Victoria lui Nadal este a doua din tot atâtea întâlniri directe cu Medvedev. El îl mai învinsese pe jucătorul rus cu mai puţin de o lună în urmă, în finala de la Rogers Cup, scor 6-3, 6-0.

Nadal le-a mulțumit fanilor pentru susținere.

„Am suferit puțin. A fost o finală deosebită. Am avut meciul în control, dar am început să greșesc, iar el a revenit. Daniil are un sezon extraordinar, iar toată lumea a văzut de ce e capabil și de ce e pe locul 4 în lume. Felul în care a revenit e incredibil, vreau să-i urez mult succes pe mai departe A fost una dintre cele mai emoționante seri din cariera mea. Mulțumesc tuturor celor din tribună. De obicei, spun asta la final, dar acum vreau să încep cu asta. Multe mulțumiri publicului, ați fost incredibili, transmiteți o energie extraordinară! E o mare plăcere să joc aici,  pe această arenă deosebită. E foarte important să ajung să căștig aici de 4 ori. Am avut emoții, meciul a fost extrem de dificil, mi-a fost greu să rezist. Îmi găsesc greu cuvintele, sunt foarte emoționat”, a spus Nadal la festivitatea de premiere.