Radu Tudor o face praf pe Ministrul Administrației Internelor, Carmen Dan. Jurnalistul scrie pe blog-ul său, că ministrul ”sfidează bunul simț” întrucât a cerut detașarea procuroarei Oana Hăineală la MAI, după ce în urmă cu o lună și-a dat demisia de la Ministerul Justiției ca urmare a scandalului cu Ordonanța 13.

Radu Tudor șterge pe jos cu Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan care a depus o cerere la CSM pentru detaşarea fostului secretar de stat în Ministerul Justiţiei, Oana Schmidt Hăineală, la ministerul pe care îl conduce.

”Hotarat lucru, ministrul de Interne, Carmen Dan sfideaza bunul simt atunci cand o cere pe Oana Haineala Schmidt ca secretar de stat la Interne. Cum sa spui ca “nimeni nu-i poate contesta calitatile profesionale” celebrei basiste? Pot sa inteleg ca Liviu Dragnea i-a pus-o in brate pe Haineala, dar sa faci asemenea afrmatii?! Unde era Carmen Dan cand Antena 3 dezvaluia mizeriile si abuzurile in care era implicata celebra basista Haineala-Schmidt? Calitate profesionala este sa lucrezi la o erata abuziva pentru salvarea ilegala a lui Basescu in Iulie-August 2012? Sa faci pe gardianul tuturor abuzurilor impotriva adversarilor politici? Prin aceasta decizie, dar si prin altele, PSD arata clar ca nu are de gand sa corecteze incalcarile grave ale drepturilor omului si Constitutiei din regimul Basescu. Mai mult, coabitarea lor toxica va continua, prin astfel de personaje sinistre precum Oana Haineala Schmidt, numita de 2 ori secretar de stat in 3 luni” scrie Radu Tudor.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a confirmat, miercuri că a depus o cerere pentru detaşarea fostului secretar de stat în Ministerul Justiţiei, Oana Schmidt Hăineală, la ministerul pe care îl conduce.

“Am trimis această solicitare către CSM, așteptăm răspunsul. Singurul motiv e criteriul profesional. O cunosc de câțiva ani. Nimeni nu-i poate contesta calitățile profesionale”, a anunţat Carmen Dan.

Oana Hăineală a fost retrasă de la Ministerul Justiţiei în urma unei cereri a procurorului general al României, la fel şi Constantin Sima, măsură luată după deschiderea anchetei privind adoptarea ordonanţei 13. Solicitarea a fost aprobată de Secţia pentru Procurori a CSM şi contestată fără succes de către Hăineală.