Scandal monstru în direct la Antena 3 între realizatorul Radu Tudor și secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu. Jurnalistul s-a arătat supărat de discursul liderului PSD și i-a reproșat că guvernul Sorin Grindeanu face prea puține.

Vreți să vă calc în picioare? Vreți să mă apuc de guvernul ăsta să îl calc în picioare? Vreți să spun ce nu merge în majoritatea asta? Schimbați tratamentul de virilitate în majoritatea asta!”, a spus Radu Tudor către Codrin Ștefănescu.

Radu Tudor a avut o replică savuroasă pentru secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, care, invitat la emisiunea ”La ordinea zilei”, și-a exprimat nemulțumirea vizavi de raportul de evaluare al Ministrului Justiției Tudorel Toader.

”Cu ce vă bateți, domnule Codrin Ștefănescu? V-a dat cineva pâinea și cuțitul în mână și ați pus cuțitul înapoi în sertar și ați mâncat pâinea”, a spus Radu Tudor, făcând referire la faptul că ministrul Justiției face parte din Guvernul PSD-ALDE și însuși liderul partidului declara, înaintea apariției raportului, că nu se impune o revocare a șefilor de parchete, Augustin Lazăr, respectiv Laura Codruța Kovesi.

”Se poate să ieșiți din opoziție? Veniți la televiziune, criticați și sunteți nemulțumiți!”, a subliniat Radu Tudor.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a sugerat, la emisiunea ”La ordinea zilei”, de la Antena 3, că ar cere demiterea ministrului Justiției Tudorel Toader, după raportul de evaluare cu privire la activitatea șefilor de parchete, Augustin Lazăr, respectiv Laura Codruța Kovesi.

Întrebat de Dana Grecu dacă PSD îl schimbă pe Tudorel Toader, Codrin Ștefănescu a răspuns: „Nu știu, o să vedem, sunt opinii și opinii. De exemplu, opinia mea. Opinia mea contează. Eu m-am simțit lezat”, a spus liderul PSD, la Antena 3.

Preşedintele, PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că „nu îşi asumă” raportul prezentat public de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, cu privire la activitatea Ministerului Public şi a DNA, arătând că ”are o oarecare dezamăgire” în legătură cu această decizie.

”Din păcate, nu am ce să susţin, pentru că ori mă aşteptam la o argumentaţie în care să ne spună tuturor de ce trebuie să fie menţinuţi în funcţie şefii Parchetelor, ceea ce era o opţiune şi un rezultat al evaluării, ori argumentaţie pentru a cere revocarea lor. În schimb, am văzut o argumentaţie pentru a fi revocaţi cu o concluzie pentru a fi menţinuţi. Din păcate, nu am ce să susţin şi trebuie să recunosc că am o oarecare dezamăgire”, a spus Dragnea.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, că nu este oportună, în acest moment, declanşarea procedurii de revocare a procurorului general şi a procurorului şef al DNA.