Radu Palaniţă a câştigat vineri seară, în direct la PRO TV, concursul Românii au talent. Mecanicul auto care a fermecat românii cu vocea sa a fost preferatul publicului în finala cu numărul zece a competiţiei de talente de la PRO TV.

Mecanicul auto Radu Palaniță, care l-a impresionat cu vocea sa pe Florin Călinescu și l-a făcut să apese Golden Buzz-ul, a câștigat Românii au talent, sezonul 10.

Finala Românii au talent s-a desfăşurat într-un mod atipic. Pavel Bartoş în Studioul PRO TV, juraţii au intrat prin video call fiecare de la el de acasă, iar fiecare din cei zece finalişti, şi-au filmat cu telefonul mobil momentul din finală.

Radu Palaniță a mărturisit că s-a apucat de cântat abia la 36 de ani, dar că muzica este pasiunea sa cea mare. După ce, la audiții, a reușit să-i impresioneze pe jurați, iar pe Florin Călinescu l-a convins să apese pe butonul auriu, Radu Palaniță a ajuns direct în Marea finală națională.

După momentul său, când a cântat, în manieră proprie, hitul ”My Way”, Radu Palaniță a obținut cele mai multe premii de la telespectatorii români și a câștigat premiul cel mare – titlul de ”cel mai talentat” și suma de 120.000 de euro.

Pe locul 2, s-a clasat Siena Vușcan (20.000 de euro),  iar pe locul 3 (10.000 de euro) – Mihai Țigaret.

Sunt fără cuvinte, nu m-am aşteptat la aşa ceva, chiar nu ştiu ce să spun…”, a declarat Radu Palaniţă, imediat după ce a aflat rezultatul televotului.

Florin Cîlinescu l-a felicitat pentru performanţă:  Radu felicitări în mod special i se cuvine laurii pe deplin şi ceilalţi concurenţi în această circumstanţă sunt cîştigători aşa cum am mai spus. Sper să începi o frumoasă carieră muzicală dar ţine te de meseria ta mai ales în această perioadă…îţi povestesc Andra şi Smiley cum e cu concertele în perioada asta.

Andra a spus că îl aşteaptă pe scenă pe Radu dar a refuzat să răspundă la întrebarea lui Radu Bartoş, care a întrebat-o când face un duet cu el: eu mă bucur din toată inima pentru Radu, e o bucurie că muzica a învins şi în aceste condiţii. mă bucur din toată inima pentru tine, te aştept pe scenă.

Mihai Petre l-a felicitat şi a apreciat faptul că este un tip modest: vreau să te felicit din toată inima, nu te cunosc dar îmi pari un tip modest, sincer, îmi pari un exemplu, te felicit şi mă minunez şi eu.

Andi Moisescu i-a urat să aibă parte de un viitor frumos: Radu vreau să spun un singur lucru, te aştaptă un viitor foarte frumos. îţi doresc mult succes. Bravo.