Radu Mazăre, a anunţat, joi seară, că a demisionat din funcţia de preşedinte al PSD Constanţa, dar și la cea de membru în Consiliul Național, rămânând doar membru simplu de partid.

Încolțit din toate părțile de DNA și sătul să stea prin arest, Radu Mazăre a decis să renunțe la toate funcțiile din PSD. Urând ca în vară să demisioneze și din funcția de primar al Municipiului Constanța.

“Am demisionat din toate funcţiile deţinute în PSD, nu şi din cea de membru pentru că aş pierde funcţia de primar. Dar mă retrag şi de la Primărie în câteva săptămâni”, a declarat Radu Mazăre la emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV.

Radu Mazăre a mai spus că își ia adio și de la celebrul Carnaval de la Mamaia: 90% nu mai particip. Dacă nu mai particip eu, cum va arăta carnavalul nu am de unde să ştiu. Am obosit şi mi-e lehamite să mă duc la Primărie, mi-e lehamite să spun şi să iniţiez ceva pentru că urmează să dau cu subsemnatul şi sunt şi eu un om, am dreptul meu după 15 ani. Cred că am tras destul la căruţa asta, poate vreau să stau şi eu la plajă, nu să fac repetiţii pentru carnaval câte cinci zile şi după aia să mă controleze procurorii că de ce l-am făcut.

Încă de marți, de când a fost eliberat din arest, Radu Mazăre declarase, la întoarcerea acasă de la Bucureşti că intenţionează să renunţe şi la primărie, şi la politică.

“Aş vrea să-mi dau demisia şi vreau să fac lucrul ăsta curând. Nu mă întreba ce înseamnă curând, dacă într-o zi, două, dar e o chestiune, cred eu, de săptămâni, de luni. Acelaşi lucru vreau să-l fac şi de la partid. Păi ce să ajung eu să mă pună ăia de la Bucureşti să mă dea afară că mă anchetează un procuror? Păi uite cum m-a anchetat procurorul, m-a şi băgat la beci de două ori, după care am venit să vorbesc cu voi. Ăsta e motiv să mă dea afară din partid? Eu ştiu că cu toţii suntem nevinovaţi până la o hotărâre definitivă. Dar să rămână domnii cu regulile astea, ei cu partidul lor, şi eu să rămân cu viaţa mea. Am şi eu dreptul la viaţa mea”, a declarat Radu Mazăre.

Primarul din Constanța o ocupa funcția de președinte al PSD Constanța din anul 2003.

Până la alegeri, filiala PSD Constanța va fi condusă de secretarul executiv Cristinel Dragomir, cel care în prezent este și președintele Consiliului Județean Constanța, în locul lui Nicușor Constantinescu.

Primarul municipiului Constanţa a fost reţinut, luni, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru trei fapte de luare de mită, abuz în serviciu şi două fapte de conflict de interese.