Corul Armatei Roşii, sub conducerea generalului Viktor Eliseev, va putea fi admirat pe 21 septembrie la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca , iar la Sala Palatului din capitală pe 22 şi 23 septembrie în cel mai frumos spectacol de muzică şi dans din lume.

Pe lângă programul artistic de excepţie, publicul spectator va beneficia de numeroase surprize muzicale. După ce au anunţat participarea invitatului special al serii, baritonul Florin Estefan, organizatorii au dezvăluit şi numele celui de-al doilea invitat.

Cunoscut pentru spectacolele sale vibrante, pentru trăirea autentică şi seducătoare a folclorului şi cântecelor tradiţionale ruseşti, muzicianul RADU CAPTARI va fi cu siguranţă una dintre prezenţele deosebit de plăcute spectatorilor ce vor savura acest spectacol complet.

”Consider că sunt român 100%, cu suflet rusesc. Îi admir pe ruşi pentru că nu-şi uită niciodată cultură, indiferent de orânduire. Sunt onorat să fiu parte din acest eveniment cultural unic, susţinut de cel mai renumit cor din lume. În acelaşi timp, sunt extrem de bucuros că voi avea oportunitatea să mă reîntâlnesc cu iubitorii de cultură din România”, a declarat Radu Captari.

Pe lângă coregrafia corpului de balet şi a costumelor multicolore fascinante, Corul Armatei Roşii îi va cuceri pe spectatori cu interpretări remarcabile. Adevărate capodopere din muzică tradiţională rusă, muzică clasică şi modernă sunt câteva dintre ingredientele ce reprezintă garanţia unui show de neuitat.

Mult aşteptatul Cor al Armatei Roşii îşi are sediul în inima Moscovei, în centrul istoric, lângă Piaţă Roşie, la câteva sute de metri de Teatrul Balşoi şi de turnurile Kremlinului.

Sub conducerea charismaticului dirijor Viktor Eliseev, Corul Armatei Roşii susţine anual peste 250 de spectacole. Generalul Viktor Eliseev este dirijorul corului din 1974 şi a susţinut show-uri în peste 50 de ţări alături de Corul Armatei Roşii (care este marca înregistrată în 32 de ţări).

În general, pentru spectacolele de peste hotare, Corul Armatei Roşii călătoreşte cu o sută de artişti. The MVD Academic Ensemble a.k.a The Red Army Choir a luat fiinţă în 1939 şi a fost ridicat la rang de Academie. Ansamblul are în total 350 de membri, printre care se numără solişti, dansatori, muzicieni, coregrafi şi dirijori.

Cu cel mai recent turneu din Franţa, Generalul Viktor Eliseev şi trupa să au încântat peste 100.000 de spectatori, în special la Paris cu cele 4 concerte sold-out.