Radu Banciu, realizatorul emisiunii „Lumea lui Banciu” de la B1 TV, a fost amendat abuziv, pentru că a plecat de la sediul televiziunii, cu maşina de la televiziune, pentru a ajunge acasă.

Radu Banciu a povestit în emisiunea de luni seară, cum a fost amendat de poliţie pentru că se întorcea acasă după ce terminase emisiunea de la B1 TV.

Radu Banciu a spus că a fost amendat pe motiv că nu avea legitimaţia de la angajator şi nici adeverinţa de angajat. Avea însă declaraţia pe propria răspundere şi se afla pe bancheta din spate a maşinii B1 TV, condusă de şofer.

Realizatorul B1 TV a spus că amenda este abuzivă şi că poliţistul a minţit în procesul verbal. Nu a precizat faptul că i-a comunicat verbal că va fi amendat cu 2000 lei şi că avea la el declaraţia pe prorpie răspundere. Când a primit procesul verbal prin poştă, Radu Banciu a avut un şoc, a primit 10,000 lei amendă.

Radu Banciu a spus că amenda este abuzivă şi în consecinţă va contesta amenda în instanţă.

„Eu ca cetăţean nu am altă soluţie decât să mă adresez instanţei. Câte şanse avem noi ăştia mărunţi, să ne ducem cu căciula în mână, în faţa instanţei…”, a declarat Radu Banciu în direct la B1 TV.

Realizatorul tv pune tunurile pe Guvern şi acuză autorităţile că îşi bat joc de români:  Tu aşa te comporţi bă cuc etăţeanul tău? Tu trebuie să faci amenzi pentru că a scăzut bugetul statului. Este o bătaie de joc colosală. Nici în vremea inchiziţiei nu s-a întâmplat aşa. Ăsta e statul român. Încearcă să îţi bage pe gât măştile prin care nu poţi respira din cauza chimicalelor din ele.

Mi-a dat de m-a julit!”, a spus Radu Banciu. Realizatorul tv a spus că dacă ar plăti amenda, ar însemna că o lună şi jumătate ar lucra pentru a o plăti.