Radu Albot, cel mai bun jucător de tenis din Republica Moldova, a reuşit sâmbătă dimineaţă, o victorie uriaşă în SUA, la turneul ATP 250 de la Delray Beach. Moldoveanul l-a eliminat în sferturi pe favoritul numărul patru al turneului de tenis.

Radu Albot scrie istorie pentru Republica Moldova, pe tărâmul american. Moldoveanul l-a învins în sferturi de finală pe americanul Steve Johnson, favorit numărul patru al turneului şi locul 34 mondial.

Radu Albot s-a impus în trei seturi în faţa americanului, scor 1-6, 6-3, 7-6(7-5), după două ore şi 7 minute de joc.

Astfel că Albot s-a calificat în premieră în semifinalele turneului de la Delray Beach unde va juca fie cu Juan Martin Del Potro fie cu Mackenzie McDonald.

Această victorie în faţa lui Steve Johnson vine după ce în urmă cu o zi l-a eliminat în optimi de finală pe australianul Nick Kyrgios.

Calificarea în semifinale la simplu masculin la turneul american, îi asigură lui Radu Albot un cec în valoare de 28,820 dolari şi 90 de puncte ATP. Aceste puncte ATP îi urcă în premieră pe jucătorul moldovean, până pe locul 69 mondial, cea mai bună clasare a sa din carieră. Coincidenţă sau nu, Albot s-a calificat în semifinale şi la dublu, fapt ce îl clasează tot pe poziţia 69 în clasamentul live ATP.

Albot a devenit coşmarul lui Kyrgios, întrucât l-a învins şi în sferturi de finală al dublu unde face pereche cu japonezul Yoshihito Nishioka. Moldoveanul şi japonezul sunt calificaţi în semifinale unde vor juca cu perechea formată din Neal Skupski şi Ken Skupski.