Radu Albot a câştigat duminică noapte, primul să turneu ATP 250 din carieră. Moldoveanul l-a învins în finala de la Delray Beach pe britanicul Daniel Evans, locul 148 mondial.

Radu Albot devine primul jucător din Republica Moldova care cucereşte un turneu ATP 250. Moldoveanul a reuşit un meci fantastic în finala cu britanicul Daniel Evans.

După ce apierdut primul srt cu 3-6, deşi conducea cu 2-1, Albot s-a impus cu 6-3 în setul doi. Astfel că finala s-a decis în setul decisiv unde Albot a făcut break la 1-1. Însă la scorul de 2-1 şi 15-0, pe serviciul moldoveanului, meciul s-a întrerupt din cauza ploii. Britanicul a profitat de pauza de circa o oră şi a reuşit să egaleze scorul la 4-4. Apoi, fiecare dintre jucători şi-au făcut serviciile şi s-a ajuns la tie-break unde Albot a fost condus cu 4-1, 4-2, 5-3 şi 64, reuşind să-i anuleze britanicului trei mingi de meci şi de titlu. Albot a reuşit egalarea la 7-7, apoi a trecut în avantaj pe propriul serviciu şi cel care a cedat presiunii a fost Evans care a făcut dublă greşeală.

Radu Albot reuşeşte astfel o performanţă fabuloasă care-l clasează pe cel mai bun loc din întreaga sa carieră, locul 52 mondial în clasamentul de simplu al ATP.

Cele 250 de puncte ATP câştigate la Delray Beach l-au propulsat pe Radu Albot, 30 de locuri în clasamentul mondial.

Pentru această victorie, Radu Albot a primit şi un cec în valoare de 97,490 de dolari.

În timp ce  Daniel Evans a primit un cec în valoare de 52,495 dolari şi 150 de puncte ATP.

De luni, Radu Albot va juca pe tabloul principal al turneului Oracle Challenger Series de la Indian Wells.