Radu Albot și Dusan Lajovic au cucerit duminică seară la Istanbul primul lor trofeu ATP din carieră. Perechea sârbo-moldoveană i-a învins în finala de dublu de la Istanbul, pe principalii favoriți ai competiției.

Succes istoric pentru moldoveanul Radu Albot la Istanbul. Tenismenul a jucat prima lui finală ATP din carieră și a reușit alături de sârbul Dusan Lajovic să-și adjudece trofeul la dublu masculin.

Albot și Lajovic s-au impus în două seturi, scor 6-4, 7-6(7-2), după o oră și 22 de minute de joc cu perechea formată din suedezul Robert Lindstedt și austriacul Jurgen Melzer.

Astfel că Radu Albot și sârbul Dusan Lajovic își trec în palmares primul lor trofeu ATP din carieră.

Pentru că au câștigat finala, moldoveanul și sârbul vor împărți premiul de 24.280 de euro și vor primi și câte 250 de puncte ATP fiecare.

În timp ce învinșii vor primi un cec în valoare de și 12.760 de euro și câte 150 de puncte ATP.

Aceasta e prima finală ATP din carieră pe care o joacă Radu Albot, în timp ce sârbul a mai jucat una de dublu în 2014, alături de Franko SukGor, la Croația Open Umag, pierdută în fața perechii formate din cehii Frantisek Cermak și Lukas Rosol.

Aflat în prezent pe locul 110 în clasamentul de dublu al ATP, Radu Albot, grație celor 150 de puncte asigurate prin accederea în finală, va urca de luni, cel puțin pe locul 91 mondial. De luni, moldoveanul va ocupa locul 82 ATP în clasamentul mondial de dublu masculin, cea mai bună clasare din carieră.

Dusan Lajovic, aflat în prezent pe locul 188 la dublu masculin, de luni va urca până pe poziția 118 mondială.