Atunci când sursa de apă de care dispune un proprietar este una calitativă, interesul este de a opta pentru o variantă convenabilă de puț. Adâncimile la care apa bună se regăsește diferă de la o regiune la alta. Uneori aceasta poate fi obținută de la o adâncime de 5 – 6 metri,  alteori ajunge până la 30 de metri sau mai mult, caz în care investiția va fi de asemenea mai mare.

Doar o echipă specializată ar putea realiza un puț forat suficient de trainic pentru a păstra apa calitativă, dar totodată pentru a asigura rezistența lucrării. Sunt numeroși factori ce trebuie avuți în vedere când vine vorba despre foraje puturi, începând de la schimbarea densității solului, a câmpurilor fizice care nu vor indica de fiecare dată corect prezența unei pânze de apă etc.

Raportarea la hărțile geologice ale zonei în care se dorește forarea este importantă, recomandată de altfel de specialiști. EcoDrillForaje.ro recomandă astfel de teste și oferă de altfel și servicii profesionale în acest sens.

Puțurile forate și recomandările specialiștilor EcoDrill

Atunci când vine vorba despre realizarea de puțuri forate, specialiștii EcoDrill recomandă celor interesați lucrările îndeosebi în acele zone în care partea ecologică este mai precară, întrucât o adâncime mai mare a forajelor va asigura o calitate înaltă a apei, astfel pliindu-se pe cerințele igienico-sanitare.

De altfel, experții sugerează forajele de mare adâncime și nu pe cele de suprafață, respectiv care au până la 10 metri, întrucât în cazul lor riscul ca precipitațiile poluate să fi afectat calitatea apei sunt crescute. În fapt calitatea apei poate fi diminuată și de influențele celor aflate în vecinătatea terenului.

Atunci când adâncimea la care se află pânza freatică de apă este mai mare de 10 metri, alături de proprietari, specialiștii EcoDrill vor stabili o metodă potrivită pentru forare. În acest sens se vor avea în vedere caracteristicile geologice din zona de interes. Totodată proiectarea lucrării va fi raportată și la bugetul fiecăruia, recomandările experților fiind de fiecare dată de a nu face compromisuri vizând calitatea materialelor utilizate. Contează bineînțeles și scopul în care se va utiliza apa.

Alegerea se îndreaptă preponderent în direcția puțurilor forate în detrimentul celor săpate, pentru că și costurile sunt mai reduse.

Fiecare trebuie să stabilească de la bun început tipul de foraj potrivit nevoilor sale. Există categoria de foraje casnice, familiale si cea a forajelor profesioniste, respectiv industriale. Diferența între cele două tipuri o reprezintă diversele operațiuni de realizat ulterior tubării. Spre exemplu, la tubajul rezidențial, intenția este de a asigura costuri cât mai reduse, alături o apă cât mai calitativă într-un timp cât mai scurt. În cazul celui industrial este vorba despre o durată mai extinsă de finalizare a lucrărilor post tubare.

Există o serie de aspecte ce necesită atenția sporită a echipei de foraje puțuri. Aceasta trebuie să aplice corect centrorii, iar pietrişul mărgăritar de asemenea trebuie folosit corect, respectiv într-o granulație potrivită cu stratele acvifere pe care le traversează.

Urmează și etapa în care se introduce propriu zis pietrișul, ce trebuie să fie realizată în mod controlat și responsabil. În mod continuu va trebui măsurat nivelul lui, pentru că de el depinde eficiența și calitatea forajului.

O cantitate nepotrivită a acestuia va rezulta în posibilitatea ca apa să conțină nisip, atunci când filtrul este neacoperit.

Mai mult decât atât, nu este în regulă nici o cantitate prea mare, întrucât ar putea contamina apa din foraj și ar fi în legătură cu stratele superioare. Pe scurt, consecințele ar consta în daune nedorite. Desigur că specialiștii vor realiza calcule orientative, după care să determine cantitatea de pietriș necesară. Sunt zone ale găurii de foraj în care va intra o cantitate mai mică de pietriș și altele în care va intra mai mult. Întotdeauna însă este necesar ca nivelul acestuia să fie măsurat.

Fiecare etapă pe care o presupune realizarea unui foraj trebuie pregătită și realizată responsabil, cu pricepere, materiale de calitate, precum și utilaje profesionale.

Cei care doresc să se asigure de eficiența unei astfel de lucrări pot apela cu încredere la serviciile oferite de echipa EcoDrill. Găsiți aici mai multe informații cu privire la acestea.