Putin a luat primele măsuri împotriva României după scandalul cu Rogozin

Rusia se răzbună crunt pe România pentru că i-a interzis lui Rogozin să survoleze spaţiul aerian românesc pentru a ajunge în Transnistria. Putin a dat ordin ca importul de porci şi produse din carne de porc din România să fie interzise în Federaţia Rusă.

Serviciul federal de supraveghere veterinara si fitosanitara din Federatia Rusa a decis miercuri să introducă restricţii temporare privind importul de porci vii si alte produse din porc din Romania.

Forul din  Federaţia Rusă susţine că există temeri privind un focar de pesta porcina africana, relateaza site-ul agentiei Tass.

Coincidenţă sau nu, restrictiile apar la scurt timp dupa ce Bucurestiul i-a interzis vicepremierului Dmitri Rogozin sa survoleze România.

Restrictiile se aplica tuturor produselor romanesti din carne de porc, cu exceptia aditivilor pentru furaje obtinuti prin sintetica chimica si microbiologica, a furajelor preparate dupa tratament termic si a echipamentelor folosite pentru pastrarea, sacrificarea si transarea porcilor.

Produsele care intra sub incidenta restrictiilor si care sunt livrate la punctele de verificare, incepand cu data de 2 august, vor fi restituite indiferent de documentele veterinare insotitoare, au anuntat autoritatile de la Moscova.

Serviciul federal de supraveghere veterinara si fitosanitara din Rusia limiteaza, de asemenea, tranzitul porcilor vii de pe teritoriul Romaniei pe teritoriul Rusiei.