Un masaj bun la spate nu numai că te va ajuta să scapi de durerea de spate, dar de asemenea va avea şi un efect calmant asupra minţii tale. La fel se întâmplă şi în cazul unui masaj erotic.

Nu numai că tehnicile folosite la un salon ca Masaj Club Romania te vor ajuta să te simţi bine şi să eliberezi toată tensiunea din musculatură, dar de asemenea acest tip de masaj te va ajuta să te relaxezi şi să te calmezi, să îţi eliberezi mintea şi simţurile. Pentru ca un masaj la spate să fie eficient, este important de cunoscut diferitele puncte de presiune şi cele mai potrivite tehnici de masaj ale spatelui pentru cele mai bune rezultate.

Masaj specializat la saloanele de masaj, spa-uri, saloane de masaj erotic etc.

Poate că maseuzele de la un salon erotic se pricep şi au pregătire efectuată în acest domeniu, însă acasă tu va trebui să te informezi pentru a vedea ce şi unde să apeşi pielea astfel încât tensiunea să se elibereze pe loc. Un masaj al spatelui este foarte benefic atunci când vine vorba despre detensionare, destresare, relaxare şi tratamentul diferitelor afecţiuni care afectează spatele. Un masaj bun pentru spate poate ajuta la eliberarea durerilor din partea de jos a spatelui şi a durerii umerilor.

În timp ce îţi va fi masat spatele, ţesuturile moi şi muşchii sunt manipulaţi de către mişcările mâinilor şi ale degetelor. Acest lucru duce la relaxarea muşchilor, ceea ce ajută la rându-i la reducerea durerilor şi a tensiunii musculare. Masajul de orice tip ajută la dilatarea vaselor de sânge, ceea ce îmbunătăţeşte în schimb circulaţia sângelui şi funcţionarea optimă a metabolismului. Dacă vei merge la un salon de masaj terapeutic sau la un spa, maseouri specializaţi şi pregătiţi vor încerca să te scape de stres prin asigurarea unor tehnici foarte bune de masaj. De vreme ce a vizita un spa, un salon de masaj obişnuit sau erotic nu este chiar la îndemâna oricui oricând, nişte tehnici simple de masaj pot fi efectuate pentru asigurarea confortului şi a relaxării spatelui, direct de acasă.

Tehnici de masaj al spatelui

Punctele de presiune ale spatelui sunt nişte nervi care sunt conectaţi exact la anumite puncte de legătură în cadrul a tot corpul. Atunci când aceşti nervi sunt stimulaţi prin aplicarea presiunii, aceştia se stimulează. Punctele de presiune au fost referinţa unui masaj bun încă din vremuri trecute. Potrivit terapiilor de vindecare cum ar fi acupunctura, presopunctura şi reflexologia, stimularea punctelor de presiune ajută la restaurarea echilibrului permiţând energiei dătătoare de viaţă să circule în mod liber prin tot corpul. În afară de terapia prin masaj, punctele de presiune sunt de asemenea utilizate şi în artele marţiale, unde reprezintă punctele sensibile ale unui atacator.

Primul punct de presiune este regăsit în partea de sus a spatelui, la joncţiunea unde coloana vertebrală întâlneşte gâtul din partea ambilor umeri. Este partea de mijloc dintre gât şi umeri. Amplasează-ţi mâinile în acel punct de presiune şi înaintează cu degetele. Al doilea punct de presiune poate fi regăsit între omoplaţi şi ambele părţi ale coloanei vertebrale. Presiunea trebuie aplicată  în ambele puncte în mod simultan. Asigura-te că nu vei aplica direct presiune pe coloana vertebrală în acelaşi timp.